Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 23 2003

Τι ”προβλέπεται” για τα κέρδη τριμήνου της ΕΤΕ

Μείωση της τάξεως του 35-36%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2002, εκτιμάται κατά μέσο όρο από τους αναλυτές ότι θα παρουσιάσουν αύριο το απόγευμα, τα κέρδη (προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας) του τραπεζικού ομίλου της Εθνικής.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών 10 μεγάλων εταιριών (8 ελληνικών και 2 ξένων), όπως αυτές δημοσιεύτηκαν από Reuters και Bloomberg.

Ωστόσο, οι διαφοροποιήσεις μεταξύ αυτών των εκτιμήσεων (που εκφράζονται τελικά με έναν μέσο όρο) είναι μεγάλες. Για παράδειγμα, μία χρηματιστηριακή προβλέπει τη μεγαλύτερη μείωση (κατά 45%), ενώ κάποια άλλη την προσδιορίζει σε ”μόλις” -29%.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, έμπειροι αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΤΕ θα κανει τελικά μια μικρή ”θετική έκπληξη” με τα κέρδη της να διαμορφώνονται στα 90-96 εκατ. ευρώ, ήτοι μειωμένα κατά 30-32% σε σχέση με πέρυσι.

Οπως και να’ χει, το μειωμένο αποτέλεσμα δεν θα σχετίζεται με τα λεγόμενα ”οργανικά κέρδη” τα οποία αναμένεται να είναι σε κάθε περίπτωση ενισχυμένα, αλλά με τα λεγόμενα trading gains, που στο α΄τρίμηνο του 2002 ήταν αυξημένα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v