Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 10 2008

Deutsche: Να οι εκθέσεις, να και οι... πωλήσεις

Deutsche: Να οι εκθέσεις, να και οι... πωλήσεις
Θέσεις σε ελληνικές μετοχές μείωνε κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις η Deutsche Bank, παρά τη θετική έκθεση του ίδιου οίκου που είναι "overweight" στη Σοφοκλέους και κυκλοφόρησε χθες.
 
Γερμανικά... κόλπα, είπαμε από το βράδυ για να διαπιστώσουμε -σήμερα- ότι υπάρχει και... δεύτερη έκθεση, πιο αναλυτική, που μειώνει τιμές-στόχους και πρακτικά "ματώνει" τις τράπεζες. 

Υπάρχουν βέβαια κι αυτά τα άτιμα τα... Chinese Walls στους μεγάλους οίκους, οπότε μερικές φορές δεν ξέρει (λέμε τώρα)  η δεξιά τους τι κάνει η αριστερά τους. 

Τι άλλο να πούμε

Για να σοβαρευτούμε λίγο, οι συνήθως έγκυρες χρηματιστηριακές πηγές μας λένε ότι η γερμανική τράπεζα αποτέλεσε τον βασικό πωλητή σε δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Οι πωλήσεις της σε EFG Eurobank και Πειραιώς ολοκληρώθηκαν την Τρίτη, ενώ στην Εθνική και στην Alpha φέρονται να τελείωσαν  χθες, λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η Deutsche Bank ήταν πωλητής και την περασμένη εβδομάδα σε τίτλους μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, σε τράπεζες κι άλλες μετοχές στις οποίες διατηρεί μεγάλη έκθεση στα «βιβλία» της.

Πρόκειται άραγε για γερμανική... πειθαρχία έναντι της ανοδικής αντίδρασης,  ή μήπως φοβούνται ότι δεν θα έρθουν υψηλότερα επίπεδα;

Θα δείξει σύντομα, υποθέτουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v