Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 8 2008

Σφηνάκια για MIG, "Ψάρια", Oρκωτούς και... ΚΥΡΙΟ

Σφηνάκια για MIG, Ψάρια, Oρκωτούς και... ΚΥΡΙΟ
ΟΡΚΩΤΟΙ: Αναμορφώσεις ισολογισμών ζητήθηκαν, οι μετοχές 2 εταιριών υπήχθησαν σε καθεστώς επιτήρησης ( ΔΙΕΚΑΤ και TZIΡAKIAN) λόγω λαθών και παραλείψεων στις αναλυτικές τους καταστάσεις, οπότε και η αγορά αναρωτιέται αν για όλα αυτά θα υπάρξει παραπομπή ορκωτού ή ορκωτών.

Ή μήπως θα πρέπει να περιμένουμε την αναβάθμιση της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχου για να δούμε ουσιαστικές ποινές και σε αυτό το επίπεδο;

---------------------------------------------------------

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Τα περιθώρια διύλισης συρρικνώθηκαν κάπως το τελευταίο διάστημα, μετά τη σημαντική τους ανάκαμψη από τις αρχές Μαρτίου. Σε λειτουργικό επίπεδο, στο α΄ τρίμηνο τα περιθώρια προβλέπεται να είναι κάπως πιεσμένα, τα κέρδη όμως από αποτίμηση αποθεμάτων θα υπερκαλύψουν ενδεχόμενες απώλειες κατά τη διάρκεια του διμήνου Ιανουάριος - Φεβρουάριος.

---------------------------------------------------

ΚΥΡΙΟ: Περίπου... 92% (!) έχει κερδίσει η μετοχή της Κυριακούλης μέσα σε διάστημα περίπου τριών μηνών. Καμία αντίρρηση.

Μόνο που με κέρδη 2007  κάτι παραπάνω απο 800.000 ευρώ και με κεφαλαιοποίηση (πλέον) στα... 36 και κάτι εκατομμύρια, το Ρ/Ε είναι περίπου... 45.

Είπαμε, καλή η εταιρία, αλλά όχι κι έτσι. Ούτε Amazon.com να ήταν...

-------------------------------------------------------------

MIG: Με ιδιαίτερα υψηλή ρευστότητα βρέθηκε το IRF στην πτώση των αγορών κατά τους προηγούμενους μήνες. Στην αρχή της περασμένης εβδομάδας στελέχη ξένου broker εκτιμούσαν ότι είχε ήδη αγοράσει περισσότερα από 8,5 εκατομμύρια μετοχές της Marfin Investment Group.

Κι ακολούθησε το γνωστό πακέτο για το 1,98%, στα 5,7 ευρώ. 

Στο μεταξύ, η ένταξή της στον δείκτη MSCI World με συντελεστή βαρύτητας 0,0217% αναμένεται, σύμφωνα με ξένους αναλυτές, να φέρει αγορές από παθητικής διαχείρισης funds, της τάξης των 42 εκατ. μετοχών (στην περίπτωση που το σύνολο των funds τα οποία ακολουθούν πιστά τους δείκτες MSCI λάβει θέσεις αντίστοιχες της στάθμισης).

Υ.Γ.: Από αυτή τη στήλη είχαμε σχολιάσει έγκαιρα την αποτίμηση της MIG, μετά και τη συμφωνία για πώληση του ποσοστού στον ΟΤΕ.

Ο χρόνος έδειξε ότι είχαμε δίκιο


Απο 3,65 δισ. ευρώ που ήταν τότε, η κεφαλαιοποίηση έφτασε αισίως τα 5 δισ. ευρώ - και η μετοχή τα 6 ευρώ. 

-------------------------------------------------------------

ΨΑΡΙΑ:
Φήμες κυκλοφόρησαν εσχάτως στη Σοφοκλέους ότι η ΜΙΓ ενδιαφέρεται να... φάει ψάρια, με αποτέλεσμα ανοδικές τάσεις σε κάποιες μετοχές (ευδιάκριτες και χθες οι τάσεις).

Ατυχώς, οι φήμες αυτές διαψεύδονται απο πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια της MIG.

--------------------------------------------------------------------------

ΜΗΧΑΝΙΚΗ: Ξεκίνησαν σύμφωνα με πληροφορίες οι διαδικασίες για την αποτίμηση ακινήτων των θυγατρικών της σε Ρωσία και Ουκρανία σε εύλογη αξία.

Σημειώνεται ότι η holding στο real estate επιδιώκεται να εισέλθει σε ξένη αγορά (πιθανώς στην AIM) κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2008.

Οπότε η αποτίμηση σε εύλογη αξία αποτελεί απαραίτητη προεργασία.

--------------------------------------------------------------

ΝΑΥΤΙΛΙΑ: Στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  κ. Γ. Βουλγαράκη με τον πρόεδρο του Χ.Α. κ.  Σπ. Καπράλο διατυπώθηκε από τον δεύτερο πρόταση να διεξαχθεί ευρεία σύσκεψη με τους φορείς της ναυτιλίας (μεσογειακή και ποντοπόρος) και τις διοικήσεις των τραπεζών, προκειμένου να βρουν τρόπους ώστε να ανοίξει και πρακτικά ο δρόμος για την εισαγωγή αξιόλογων επενδυτικά εταιριών ναυτιλίας στο Χ.Α. 

Για να δούμε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v