Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 30 2003

Βρετανικό ...ψαλίδι στα (υπέρ) κέρδη των κινητών

Φωτιά στα καλοραμμένα... μπατζάκια των εταιριών κινητής βάζει έκθεση βρετανικού συμβουλευτικού οίκου, που ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει πανάκριβη την ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας στο σύνολό της.

Εντολέας της έρευνας ήταν η αρμόδια ρυθμιστική αρχή που με τα λιγοστά της μέσα αποπειράται να επιβάλλει το νόμο στο φάρ ουέστ της αγοράς των τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση διαπιστώνει ότι τα τέλη τερματισμού είναι κατά 70% υψηλότερα στην Ελλάδα σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο και πλέον η αρχή σχεδιάζει να καλέσει εκ νέου τους κινητούς σε διαβούλευση, εντός των επομένων ημερών, με στόχο να επιβάλλει νέες μειώσεις.

Επιπλέον, θεωρεί ότι τα τιμολόγια λιανικής των εταιριών είναι εξ’ ίσου ακριβά, διαπίστωση που βασίζεται στο τεράστιο περιθώριο κέρδους EBITDA που εμφανίζουν, το οποίο και ανέρχεται σε ποσοστά υψηλότερα του 40% σε σχέση με το 25% που είναι ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος.

Οι έρευνες και οι διαπιστώσεις συνεχίζουν να υφίστανται, η κατάσταση όμως μένει λίγο-πολύ αμετάβλητη και οι διαδικασίες επιβολής των αποφάσεων δεν δείχνουν ιδιαίτερα αποτελεσματικές.

Τώρα μάλιστα, που θα ”κρίνει” εν τέλει ο εντιμότατος δικαστής, κ. Βερελής (περισσότερο γνωστός ως τώρα με την... υπουργική του ιδιότητα), κυριολεκτικώς... σωθήκαμε!!!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v