Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 1 2003

ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών: Τι λέει- όταν μιλάει- το ταμπλό;

Υψηλότερα κατά 1 ευρώ (κάτι παραπάνω από 15%) έχει βρεθεί μέσα σε διάστημα πέντε συνεδριάσεων, η κοινή μετοχή της ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών, μία μετοχή που συνήθως έχει ελάχιστο όγκο συναλλαγών και ”παραδοσιακά” δεν αποτιμά πλήρως ούτε το μέγεθος ούτε τις προοπτικές της εταιρίας που ”εκπροσωπεί” στο ταμπλό.

Αυτό άλλωστε έχει χαρακτηρισθεί στο παρελθόν το κυριότερο μειονέκτημά της.

Μήπως κάτι αλλάζει;

Το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας ανόδου καταγράφηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, (άνοδος κατά περίπου 10%) με υψηλό όγκο συναλλαγών, κάτι που ώθησε βεβαίως το Χαμαιλέοντα να κοιτάξει ”προς τα πίσω”.

Τα βασικά συμπεράσματα είναι δύο. Πρώτον ο όγκος συναλλαγών έχει έντονα αυξητικές τάσεις κατά το τελευταίο διάστημα (σημειωτέον ότι χθες άλλαξαν χέρια περίπου 228.000 τεμάχια).

Δεύτερον, μέσα στον Ιούνιο υπήρξαν συνεδριάσεις με άκρως εντυπωσιακό όγκο συναλλαγών για τα δεδομένα της μετοχής (στις 11/06 403.000 τεμάχια και στις 19/06 165.000 τεμάχια), χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις θετικές ή αρνητικές στην τιμή της.

Χθες, δεν μπορεί παρά να σημειωθεί ότι η άνοδος συντελέστηκε σε μια συνεδρίαση πτωτική για το μεγαλύτερο μέρος της Σοφοκλέους (87 ανοδικές, 229 καθοδικές) και με τρόπο που έδειχνε ”αποφασισμένους” αγοραστές.

Η συνέχεια επί της... οθόνης!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v