Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 6 2008

Fund-o-mania στην... ψωροκώσταινα

Fund-o-mania στην... ψωροκώσταινα
Πρώτος διδάξας στη χώρα μας, ποικιλοτρόπως, ο κ. Άγγελος Πλακόπητας της Global Finance. Σαρωτικός ως συνήθως με τη MIG o κ. Aνδρέας Βγενόπουλος κι ως φαίνεται αρκετοί ακολουθούν στον δρόμο τους, δημιουργώντας μια μικρή fund-o-mania στην τιμημένη... ψωροκώσταινα.

Η είδηση της δημιουργίας μεγάλου fund με πρωτεργάτη τον κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο και διαχειριστή τον γνωστό από τη μακρά θητεία του στην αγορά (έως πρότινος και πρόεδρο της Ένωσης Θεσμικών) κ. Γιώργο Παπουτσή έδωσε το πρώτο στίγμα - και για τους γνώστες ήταν μάλλον επόμενο ότι θα υπάρξει και συνέχεια. 

Κι έτσι... γίνεται. Για τον Σεπτέμβριο αναμένεται (πώς και πώς) το ντεμπούτο του private equity fund του κ. Σωκράτη Κομινάκη της Wind -προσωπικό το εγχείρημα, για να μην παρεξηγηθούμε- με στόχο τα 150 εκατ. ευρώ.
 
Στον ρόλο του εταίρου του κ. Κομινάκη και "hands on" διαχειριστή ο κ. Δημ. Βερροιόπουλος που, έχοντας διανύσει λαμπρή πορεία στην Alpha Finance και μετέπειτα ως επικεφαλής του private banking της EFG Eurobank, τώρα προπονείται για τη μέρα που «θα τα δώσει όλα» στο δικό του μαγαζί.

Το γεωγραφικό εύρος των δραστηριοτήτων αυτού του fund θα είναι η Ελλάδα και τα Βαλκάνια και θα λειτουργεί σε μικρογραφία αυτών που διαχειρίζονται ο κ. Πλακόπητας και ο κ. Βγενόπουλος.

Προς το παρόν το όνομα ειναι επτασφράγιστο (;) μυστικό και το μόνο που μάθαμε είναι ότι σκοπεύουν να νοικιάσουν γραφεία κάπου στον άξονα της Κηφισίας (...κοντά στη Wind;).

Στο μεταξύ, όμως, ετοιμάζεται και άλλο σχήμα, πιο... εφοπλιστικό στη συγκρότησή του, στο οποίο συμμετέχει ποιος άλλος;

Ο εφοπλιστής που τείνει να συνδυάσει το όνομά του με τις χρηματιστηριακές επενδύσεις, ο κ. Βίκτωρ Ρέστης.

Τον οποίο κάποιοι αποκαλούν «ο Mr 5% - 10%», λόγω της τάσης του να αποκτά ποσοστά που συνήθως δεν υπερβαίνουν κάποια όρια κατοχύρωσης μειοψηφικών δικαιωμάτων, σε πληθώρα εισηγμένων εταιριών.
 
Μαζί με τον κ. Ρέστη στην ενεργοποίηση του ίδιου fund ακούγεται ότι εμπλέκονται δύο γνωστά ονόματα της αγοράς, ο κ. Νίκος Ιατρού (της πάλαι ποτέ Ελληνικής Χρηματιστηριακής) και ο κ. Σπύρος Μαρτσέκης (προερχόμενος από το private banking της HSBC).

Αυτό που δεν μάθαμε είναι αν (και) το fund θα ονομάζεται… Oxygen.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v