Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 9 2008

ΙΠΠΟΤΟΥΡ: Φορτώστε τον… Αστραχάν!

ΙΠΠΟΤΟΥΡ: Φορτώστε τον… Αστραχάν!
Κανονικότατο ράλι έχει κάνει στις τελευταίες… πέντε (!) συνεδριάσεις η μετοχή της ΙΠΠΟΤΟΥΡ, θυμίζοντας άγριο άτι (τον… Αστραχάν;) που του έχουν βάλει… νέφτι και τρέχει πανικόβλητο!

Για να ακριβολογούμε, μέσα σε 5 συνεδριάσεις (δηλαδή την προηγούμενη εβδομάδα) η μετοχή της καλής εταιρίας πήγε από το 0,37 ευρώ στο... 0,57 ευρώ, καταγράφοντας άνοδο, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατά… 54%!

Μη φανταστείτε βέβαια ότι έκανε και όγκους. Όχι, με καμιά 15αριά χιλιάδες κομμάτια (που σημαίνει περίπου 6 - 7 χιλιάδες… ευρώπουλα) έγινε όλη η δουλειά.

Δικαιολογούν άραγε την άνοδο τίποτα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που αποτέλεσαν έκπληξη; Δυστυχώς… όχι. Ζημίες είχε στο τρίμηνο του 2007, ζημίες (της τάξεως των 400.000 ευρώ) είχε και στο φετινό τρίμηνο.

Και το πιο δυσάρεστο είναι ότι η εταιρία παρουσιάζει και ζημίες λειτουργικές (προ φόρων, αποσβέσεων, επενδύσεων κ.λπ.).

Πώς εξηγείται λοιπόν αυτή η άνοδος;

Το... πονηρό μας το μυαλό πάει μόνο στο εξής: Η εταιρία έχει εξαγγείλει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (για να εξέλθει και από την επιτήρηση) κατά 9,7 εκατ. ευρώ, με την έκδοση 9 νέων μετοχών ανά 10 παλαιές και τιμή διάθεσης… 0,60 ευρώ.

Κι έτσι τώρα είναι πολύ κοντά στην τιμή διάθεσης που έχει τεθεί!

Υ.Γ.: Για όσους δεν το θυμούνται, είχαμε κάνει πρόσφατα και μια μικρή... πλάκα για το γεγονός ότι κάποιες μετοχές θα δοθούν για τη συμμετοχή εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι η τιμή διάθεσης ήταν αρκετά πάνω από την -τότε- τρέχουσα.

Τώρα, λίγο ακόμη θέλει και θα την… ξεπεράσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v