Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 19 2008

Τι κρύβουν οι πωλήσεις σε Κύπρου, ΜPB, Πειραιώς

Τι κρύβουν οι πωλήσεις σε Κύπρου, ΜPB, Πειραιώς
Οι πωλήσεις ενός hedge fund, η ανησυχία για τις εξελίξεις στη Ρωσία, οι φήμες για ρευστοποιήσεις του prop της Morgan Stanley είχαν ως αποτέλεσμα οι μετοχές των ΜPB και Τράπεζας Κύπρου να δεχτούν ισχυρές πιέσεις κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.

Τι βγαίνει από το ρεπορτάζ; Το prop της Morgan Stanley δεν ήταν σοβαρός πωλητής χθες σε δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους.

Οι πωλήσεις στην Κύπρου βγήκαν από hedge fund με χαρακτήρα event driven, το οποίο είχε τοποθετηθεί σε σειρά ελληνικών τραπεζών προ διετίας με την προσδοκία εξαγορών και συγχωνεύσεων. Τώρα, αν οι πληροφορίες αληθεύουν, διώχνει τις τελευταίες θέσεις του.

Το ίδιο hedge fund φέρεται ως βασικός πωλητής και στην MPB. Επιπλέον, στους δύο τίτλους βγήκαν πωλήσεις και από άλλα ξένα χαρτοφυλάκια λόγω της ανησυχίας για τις εξελίξεις στη Ρωσία (κλειστή χθες η χρηματιστηριακή αγορά για δεύτερη συνεχόμενη εργάσιμη και ενέσεις ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα). Ίσως και από ρωσικά κεφάλαια που στην πατρίδα τους έχουν σοβαρά προβλήματα.

Στην Πειραιώς οι πιέσεις εκδηλώθηκαν κυρίως λόγω της φημολογίας, που σέρνεται από την Τετάρτη, για δανεισμό overnight σε δολάριο, με υψηλό επιτόκιο. Φημολογία που διαψεύδεται κατηγορηματικά από κύκλους της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v