Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 29 2003

Χρηματιστηριακές στα πρόθυρα... σοβαρής κρίσης!!!

Mάλλον ανησυχητικές είναι οι τελευταίες πληροφορίες που έφτασαν στα αυτιά του Χαμαιλέοντα, από το μέτωπο των χρηματιστηριακών εταιριών.

Θα θυμάστε ίσως την επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς τις ΑΧΕ, στην οποία γινόταν μνεία της κάκιστης πρακτικής ορισμένων εξ αυτών, να χρησιμοποιούν τα πιστωτικά υπόλοιπα, δηλαδή τα μετρητά των πελατών τους (!) για δικούς τους σκοπούς.

Δυστυχώς, λένε αξιόπιστες πηγές, το φαινόμενο δεν σταματά σε αυτό το σημείο. Κάποιες εταιρίες φέρονται να έχουν προχωρήσει στην ”ετσιθελική” δημιουργία πιστωτικών υπολοίπων σε κάποιους πελάτες τους, προκειμένου να καλύψουν με αυτά (τα μετρητά από την πώληση μετοχών των… πελατών τους) υποχρεώσεις της εταιρίας.

Προφανώς σε αυτές τις περιπτώσεις – κάποιες λέγεται ευρέως ότι έχουν ήδη αποκαλυφθεί στις αρμόδιες αρχές- δημιουργείται μείζον θέμα, τόσο για την εν αγνοία του πελάτη πώληση μετοχών του, όσο και για την απελπιστική οικονομική κατάσταση που αποκαλύπτουν τέτοιου είδους κολάσιμοι χειρισμοί.

Το ερώτημα, λένε οι ίδιες πηγές, είναι τι θα πράξουν οι αρμόδιες αρχές. Και τούτο, καθώς το μέγεθος του παραπτώματος, φαίνεται να επισύρει την ποινή της ανάκλησης άδειας λειτουργίας και άρα το κλείσιμο των εταιριών.

Στην περίπτωση όμως αυτή, δεν αποκλείεται, εξ αιτίας της φερόμενης οικονομικής κατάστασης αυτών των εταιριών, να υπάρξει σημαντική επιβάρυνση του Συνεγγυητικού Ταμείου.

Κι αυτό σε μια περίοδο κατά την οποία επίκειται η κατάργησή του και η επιστροφή μεγάλου μέρους των κεφαλαίων στις ΑΧΕ, εφόσον λειτουργήσει ο Κεντρικός Αντισυμβαλλόμενος.

ΥΓ: Όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, κυκλοφορούν και...ονόματα, χωρίς βέβαια να υπάρχει σαφής τρόπος διασταύρωσης, προς ώρας.

Ενδιαφέρον όμως είναι το γεγονός ότι ενώ λέγεται πως οι εμπλεκόμενες εταιρίες είναι τέσσερις, τα ονόματα που ακούγονται είναι... τρία. Περίεργο αυτό, δεν βρίσκετε;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v