Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 5 2003

Τα... ”τερτίπια” της Βερνίκος με τον τζίρο

Με αλλαγή στον τρόπο εμφάνισης του λογαριασμού των εσόδων στην κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης απαντά η εταιρία Βερνίκος στις χρηματιστηριακές αρχές, στην προσπάθειά της να μην υπάγεται στην κατηγορία των εταιριών ”χαμηλής παραγωγικής δραστηριότητας”.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τη λογιστική κατάσταση εννεαμήνου, η εταιρία για πρώτη φορά εμφανίζει στον κύκλο εργασιών της πρόσθετα έσοδα ύψους 2 εκατ. ευρώ περίπου, τα οποία προέρχονται από πωλήσεις πλοίων. Τα αντίστοιχα έσοδα κατά την περσινή χρήση εμφανίζονταν στον ισολογισμό στα έκτακτα αποτελέσματα.

Αιτία της αλλαγής αυτής είναι η απόφαση των χρηματιστηριακών αρχών τον Απρίλιο να θέσει την εταιρία στο καθεστώς των εταιριών χαμηλής παραγωγικής δραστηριότητας.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, στη συγκεκριμένη κατηγορία εντάσσονται οι εταιρίες οι οποίες έχουν τζίρο χαμηλότερο των 3 εκατ. ευρώ.

Εφόσον ήδη από το εννεάμηνο η εταιρία εμφανίζει τζίρο υψηλότερο των 3 εκατ. ευρώ, μένει να δούμε ποια θα είναι η απόφαση των χρηματιστηριακών αρχών για την ένταξή της σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v