Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 27 2003

Οι ξένοι, το… εμπόρευμα και οι ”διαφημίσεις”

Με δεδομένη τη συγκέντρωση του ενδιαφέροντος της χρηματιστηριακής αγοράς σε ελάχιστες ”βαριές” μετοχές, έχει ίσως σημασία να ”αφουγκραζόμαστε” τις κινήσεις των μεγάλων ξένων, που, όπως καλά γνωρίζουμε πλέον, ”διαφεντεύουν” ουσιαστικά τις τύχες των μετοχών του FTSE/ASE-20.

Έτσι, δεν μπορούμε παρά να μεταφέρουμε τις πληροφορίες -ή έστω τις φήμες- που μεταφέρουν ορισμένες πηγές του ”Χαμαιλέοντα”, σύμφωνα με τις οποίες γνωστός Αμερικανός θεσμικός, από τους μεγαλύτερους του κόσμου, επιθυμεί να ρευστοποιήσει… διακριτικά μέρος της θέσης του στη ΔΕΗ.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι ρευστοποιήσεις αυτές δεν έχουν να κάνουν με κάποια αλλαγή ”άποψης” σε σχέση με τη συγκεκριμένη μετοχή, αλλά με το γεγονός ότι έλαβε από την πρόσφατη δημόσια εγγραφή περισσότερες μετοχές απ’ όσες υπολόγιζε!!

Επιπροσθέτως, σε σχέση με τουλάχιστον δύο τραπεζικές μετοχές, οι οποίες τα έχουν πάει πολύ καλά τελευταία, λέγεται ότι υπάρχει πρόθεση ρευστοποιήσεων από δύο άλλους ξένους οίκους.

Με τη… διευκρίνιση όμως ότι οι ρευστοποιήσεις αυτές μάλλον θα απορροφηθούν από έτερους ξένους, επ’ ευκαιρία των ”αναδιαρθρώσεων” στον δείκτη MSCI, οι οποίες πρόκειται να ”εφαρμοστούν” εντός των επομένων ημερών.

Ίσως με αυτό τον τρόπο να εξηγείται και το ”μπαράζ” αναβαθμίσεων στις τιμές-στόχους ορισμένων ελληνικών μετοχών, που παρακολουθήσαμε το τελευταίο διάστημα.

Όπως και να το κάνουμε, για να πουλήσεις το εμπόρευμα, πρέπει πρώτα να το… διαφημίσεις!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v