Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 14 2009

ING: Αποτελέσματα, απολύσεις και αναδιάρθρωση

ING: Αποτελέσματα, απολύσεις και αναδιάρθρωση
Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της ING προέκυψαν τόσο θετικά όσο και αρνητικά νέα.

Και αρχίζουμε από τα θετικά, τα οποία είναι… ουσιαστικά μόνο ένα: το ότι η ασφαλιστική εταιρία προτίθεται να παραμείνει στην ελληνική αγορά, εξακολουθεί να διαθέτει ισχυρό δείκτη φερεγγυότητας και ότι μέσα από ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης πιστεύει ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα στο απώτερο μέλλον.

Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα δυσάρεστα:

Πρώτον, μετά την περυσινή μείωση του προσωπικού κατά περίπου 60 άτομα, θα συνεχιστούν και φέτος οι απολύσεις προσωπικού. Πόσες θα είναι; Άγνωστο, καθώς το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης είναι υπό διαμόρφωση και γύρω στο τέλος του 2009 εκτιμάται ότι θα σταματήσει το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων. Έως τότε…

Δεύτερον, μετά τις πολύ μεγάλες περυσινές ζημίες (πολλές από αυτές οφείλονται σε απώλειες χαρτοφυλακίου, όπως επίσης και στην πώληση αμοιβαίων κεφαλαίων), μπορεί μεν να φαίνεται ότι το 2009 θα είναι πολύ καλύτερα, αλλά τίποτε δεν λέει ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν θα αρχίζει και πάλι από μείον (-).

Τρίτον, ενδεχομένως να προκύψουν "αναταράξεις" στο δίκτυο, καθώς από τη μια πλευρά η ING έχει ανακοινώσει ήδη την πρόθεσή της να διακόψει την προσφορά προγραμμάτων υγείας και γενικών ασφαλίσεων, από την άλλη πλευρά όμως μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί άλλη ασφαλιστική εταιρία, της οποίας τα σχετικά προϊόντα θα προσφέρει το δίκτυο της ING.

Μέχρι λοιπόν να βρεθεί ο νέος προμηθευτής (provider) προϊόντων, το δίκτυο θα πουλάει στους πελάτες του προϊόντα της ING, γνωρίζοντας ότι στο προσεχές μέλλον θα… αποσυρθούν από την αγορά!

Υ.Γ.1: Ρωτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ING κ. Boon τι θα έλεγε σε ένα μέλος του δικτύου του που είχε μια καλή χρηματική πρόταση από τον ανταγωνισμό για μεταφορά του χαρτοφυλακίου του και απάντησε: "Θα του συνιστούσα να περιμένει να δει τις αλλαγές που θα γίνουν στην ING".

Υ.Γ.2: Πράγματι, το brand name της ING είναι ένα από το ισχυρότερα παγκοσμίως στον ασφαλιστικό χώρο. Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις και η όλη αναταραχή που έχει δημιουργηθεί τελευταία, μόνο καλό δεν του κάνει στην ελληνική αγορά…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v