Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 30 2009

Gold is the new money?

Gold is the new money?
 Τα δολάρια είναι «πασέ», το ευρώ ζορίζεται και η βρετανική στερλίνα έχει κάνει... μακροβούτια. Για κάποιους, λοιπόν, το νέο χρήμα είναι ο... χρυσός.

Το blog των «FT», Alphaville, αναφέρει ότι ένα hedge fund άρχισε να προσφέρει στους επενδυτές τη δυνατότητα να κάνουν τις επενδύσεις τους βάσει του χρυσού, καθώς οι κυβερνήσεις ουσιαστικά αναπροσαρμόζουν τη βασική αξία των νομισμάτων τους, τυπώνοντας χρήμα.

Η Osmium Capital Management, λοιπόν, ένα hedge fund με 178 εκατ. δολ. υπό διαχείριση και έδρα στις Βερμούδες, εισάγει ένα νέο είδος μετοχομεριδίων, που δίνει τη δυνατότητα στους επενδυτές να κατέχουν μερίδια τα οποία αποτιμώνται σε χρυσό (σε troy ounces, κάθε μία εκ των οποίων είναι 31,1 γραμμάρια) αντί να αποτιμώνται σε δολάρια, στερλίνες ή ευρώ.

Έτσι ο κάτοχος των μεριδίων δεν δεσμεύεται από κάποιο συγκεκριμένο νόμισμα, αλλά κατέχει μια συγκεκριμένη ποσότητα χρυσού!

Το καινοτόμο αυτό προϊόν είναι αποτέλεσμα της έκρηξης της επενδυτικής ζήτησης για μικρές ράβδους και χρυσά νομίσματα από ιδιώτες επενδυτές και για ETFs χρυσού, που πλέον το αντίκρισμά τους σε ράβδους χρυσού ανέρχεται σε επίπεδα-ρεκόρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v