Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 19 2004

S&B: Κάλλιο αργά παρά... ποτέ

Εδέησε τελικώς η καλή εταιρία S&B να τοποθετηθεί έναντι της πώλησης της Χρυσωρυχεία Θράκης, στην οποία κατέχει μερίδιο της τάξεως του 20%.

Όπως –με μια δόση… ειρωνείας ομολογουμένως- είχε προβλέψει ο ”Χαμαιλέων”, η Ελληνίδα... πρωταθλήτρια σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, καθώς έλαβε και σχετικό βραβείο, δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει η ίδια το επενδυτικό κοινό, για μια υπόθεση η οποία γνωστοποιήθηκε διεθνώς από το site της ΑΓΟΡΑΣΤΡΙΑΣ εταιρίας, μιας μικρής εταιρίας που είναι εισηγμένη σε ”Παράλληλη Αγορά” του Καναδά!

Γιατί όμως δεν το έπραξε η –αναμφισβήτητα σοβαρή στις δραστηριότητές της- ελληνική εταιρία; Διότι, λένε, η συμφωνία δεν είναι οριστική (όντως πρόκειται περί δεσμευτικού προσυμφώνου με σειρά προϋποθέσεων), και διότι δεν επηρεάζει ουσιωδώς τα οικονομικά της μεγέθη.

Εν τούτοις υποχρεώθηκε να το πράξει όταν οι αντιδράσεις των κατοίκων της Θράκης απέναντι στα ορυχεία έλαβαν προσφάτως έντονα πολιτική διάσταση με πληθώρα δημοσιευμάτων.

Μήπως ο μάλλον κακός χειρισμός εκ μέρους ορισμένων στελεχών της δίνει τώρα λαβή για σχόλια των… ”εχθρών”, ότι δηλαδή έγινε προσπάθεια να περάσει το συγκεκριμένο deal απαρατήρητο από την κοινή γνώμη (λόγω της προαναφερθείσας αντίθεσης της κοινής γνώμης της Θράκης στα χρυσωρυχεία), γι’ αυτό και δεν υπήρξε ενημέρωση επί του προσυμφώνου;

Κι εν τέλει, επιτρέπεται μια εταιρία που πρέπει να επιδιώκει (και δείχνει να επιδιώκει) τα πρωτεία σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, να θέτει τώρα θέμα ”ελάσσονος σημασίας” για την απο-επένδυσή της από μια δραστηριότητα που, εν πάση περιπτώσει, δεν ήταν και… περίπτερο, χρυσωρυχείο ήταν!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v