Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Μεγάλο πρόγραμμα για ανέργους πτυχιούχους

Κυλιόμενο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας έως 30 ετών, πτυχιούχων ανωτάτων σχολών, σε ολόκληρη τη χώρα με πλήρη αμειβόμενη απασχόληση 300 νέων ανέργων σε υπηρεσίες της τράπεζας για κάθε τέτοιο κύκλο θα εφαρμόσει η ΕΤΕ.

Κυλιόμενο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας έως 30 ετών, πτυχιούχων ανωτάτων σχολών, σε ολόκληρη τη χώρα θα εφαρμόσει η Εθνική.

Το πρόγραμμα αποτελείται από κύκλους διάρκειας 6 μηνών ο καθένας και προβλέπει την πλήρη αμειβόμενη απασχόληση 300 νέων ανέργων σε υπηρεσίες της τράπεζας για κάθε τέτοιο κύκλο.

Πρόθεση της τράπεζας είναι να διατηρήσει το πρόγραμμα σε ισχύ καταρχήν για έναν χρόνο και για όσο διάστημα διαρκεί η τρέχουσα οικονομική κρίση.

Αναλυτικότερα, στη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

1. Διατηρεί το ευρύ πρόγραμμα χορηγιών και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της τράπεζας, παρά την τρέχουσα οικονομική κρίση. Μέσω του προγράμματος αυτού η τράπεζα υποστηρίζει δράσεις και ενέργειες στους άξονες Άνθρωπος, Περιβάλλον, Πολιτισμός και παράλληλα διαθέτει πόρους για συνδρομή σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, όπως οι πληγέντες από τις πυρκαγιές του 2007.

2. Με στόχο την ουσιαστική συμβολή στην άμβλυνση των επιπτώσεων της ανεργίας των νέων, η Εθνική Τράπεζα υιοθετεί πρόγραμμα απασχόλησης για νέους που είναι άνεργοι.

Η τράπεζα θα εφαρμόσει κυλιόμενο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας έως 30 ετών, πτυχιούχων ανωτάτων σχολών, σε ολόκληρη τη χώρα. Το πρόγραμμα αποτελείται από κύκλους διάρκειας 6 μηνών ο καθένας και προβλέπει την πλήρη αμειβόμενη απασχόληση 300 νέων ανέργων σε υπηρεσίες της τράπεζας για κάθε τέτοιο κύκλο. Πρόθεση της τράπεζας είναι να διατηρήσει το πρόγραμμα σε ισχύ καταρχήν για έναν χρόνο και για όσο διάστημα διαρκεί η τρέχουσα οικονομική κρίση.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για νέους ανέργους και ιδιαίτερα η απόκτηση γνώσεων και κατάρτισης που θα αποτελέσουν χρήσιμα εφόδια για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων θα οριστικοποιηθούν σε συνεργασία με τους συλλόγους των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας και φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας, ώστε να εξασφαλιστεί η διαφάνεια των διαδικασιών. Επιδίωξη της τράπεζας είναι να τεθεί το πρόγραμμα σε ισχύ μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Αποτελεί πεποίθηση της Εθνικής Τράπεζας ότι η προσφορά της στην ελληνική κοινωνία πρέπει να είναι συνεχής και να προσαρμόζεται στις ανάγκες της. Στις σημερινές συνθήκες, οι νέοι της χώρας μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επαγγελματικής αποκατάστασης και με το πρόγραμμά της η τράπεζα φιλοδοξεί να συμβάλει στην εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών για το μέλλον τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v