Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 23 2009

Kατασκευές: Στα "κόκκινα" ο κλάδος

Kατασκευές: Στα κόκκινα ο κλάδος
Όλο και πιο δύσκολα γίνονται μέρα με τη μέρα τα πράγματα στον χώρο των κατασκευών, καθώς πλέον η μία στις τέσσερις τεχνικές εταιρίες απειλείται με λουκέτο εξαιτίας σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών, που εκπροσωπεί περισσότερες από 700 επιχειρήσεις όλων των εργοληπτικών κατηγοριών, θεωρεί πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης δεν αποκλείεται μέχρι τα τέλη του έτους να αναστείλουν τη λειτουργία τους περισσότερες από 150 εταιρίες, με δυσάρεστες συνέπειες στην απασχόληση.

Τις μεγαλύτερες δυσκολίες αντιμετωπίζουν κατά κύριο λόγο οι μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις που πλήττονται περισσότερο από τη συρρίκνωση του κατασκευαστικού αντικειμένου, από τις καθυστερήσεις στις πληρωμές του Δημοσίου, λόγω της πίεσης των τραπεζικών δανείων, αλλά και από το κλείσιμο της στρόφιγγας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των άμεσων αναγκών τους.

Έτσι, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση προχωρούν σε απολύσεις εργαζομένων και σε μεγάλη περικοπή των εξόδων τους, με την ελπίδα να αυξήσουν τις πιθανότητες επιβίωσης.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως και οι μεγαλύτερες τεχνικές εταιρίες, αν και δεν αντιμετωπίζουν άμεσα τα έντονα προβλήματα των υπόλοιπων επιχειρήσεων του κλάδου τους, ακολουθούν στρατηγική περιορισμού των λειτουργικών τους δαπανών.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα μειώνονται οι θέσεις εργασίας ακόμη και στους λεγόμενους "ισχυρούς" ομίλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v