Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 2 2004

Τα χρηματιστηριακά ”πανωτόκια”... καίνε!

Η στήλη οφείλει να προτρέψει ορισμένες χρηματιστηριακές να δείξουν ολίγον περισσότερη προσοχή στο θέμα των τόκων υπερημερίας που χρεώνουν κάποιους πελάτες, χωρίς βεβαίως να έχουν μαζί τους σύμβαση για margin.

Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η συμφωνία γίνεται καλή τη πίστη από την πλευρά της χρηματιστηριακής, απέναντι σε έναν ”καλό πελάτη”, ο οποίος, τι να κάνουμε θέλει να παίζει περισσότερα απ’ όσα αντέχει η τσέπη του με... ”αέρα” ή βρίσκεται στη δύσκολη θέση να πρέπει να πουλήσει τις μετοχές του με χασούρα. Το ένα χέρι νίβει το άλλο σου λένε αμφότερες οι πλευρές και το προχωράνε το πράγμα.

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όμως στις οποίες το ”πανωτόκι” και ο ”αέρας” πάνε χέρι χέρι, ως γενικευμένο φαινόμενο κι όχι ως περιστασιακή ”χάρη” σε κάποιους συγκεκριμένους πελάτες.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή για τα ρημάδια τα λεφτά οι φίλοι γίνονται… εχθροί, ιδίως αν αντί για κέρδη προκύψουν ζημίες από τον ”αέρα”, κι επειδή έτσι κι αλλιώς η πρακτική αυτή είναι παράτυπη, καλόν θα είναι να περιοριστεί δραστικά το φαινόμενο πριν πλακώσουν για τα καλά οι αλλεπάλληλες δικαστικές αντιδικίες.

Διότι έχουν ήδη αρχίσει τα σοβαρά κρούσματα καταγγελιών και δικαστικών εμπλοκών και μάλιστα σε εταιρίες που βρίσκονται πλησίον της κορυφής στην κατάταξη των ΑΧΕ.

Θα επανέλθουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v