Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 27 2009

Malls: Απαντούν με περισσότερη προβολή

Malls: Απαντούν με περισσότερη προβολή
"Είναι λογικό κάποια καταστήματα να ζητούν μειώσεις ενοικίων από τα εμπορικά κέντρα. Και εγώ αν ήμουν στη θέση τους το ίδιο πιθανότατα θα έκανα". Αυτό δήλωσε στέλεχος εισηγμένης εταιρίας, ωστόσο εκτίμησε ότι μειώσεις ενοικίων δεν αναμένονται να γίνουν, εκτός ίσως κάποιων ελάχιστων περιπτώσεων.

"Οι συμβάσεις μας έγιναν το φθινόπωρο του 2008, όταν είχε ήδη ξεσπάσει η κρίση. Δεν είναι συμβάσεις του 2006 και του 2007", τόνισε ο οικονομικός διευθυντής της Pasal Development κατά την παρουσίαση της εισηγμένης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Και οι δύο παραπάνω δηλώσεις δείχνουν την επικρατούσα τάση: ιδιοκτήτες και διαχειριστές του Golden Hall και του Athens Heart (Lamda και Pasal, αντίστοιχα) δεν θα δεχτούν μειώσεις ενοικίων.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, θα προχωρήσουν σε εντονότερη προβολή των εμπορικών τους κέντρων, προκειμένου να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους και έτσι να ικανοποιήσουν τους εμπόρους.

Κύκλοι πάντως της αγοράς υποστηρίζουν ότι τα "όπλα" των ιδιοκτητών των εμπορικών κέντρων δεν περιορίζονται στις συμβάσεις που έχουν υπογράψει.

Για παράδειγμα, αναφέρουν ότι τα ενοίκια σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας είναι ακριβότερα από αυτά των εμπορικών κέντρων, ή επίσης ότι οι "τριβές" που έχουν παρατηρηθεί στη δημιουργία νέων εμπορικών κέντρων (π.χ. Βωβός, Γαλάτσι κ.λπ.) ενισχύουν τη θέση όσων εμπορικών κέντρων κατάφεραν να λειτουργήσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v