Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 25 2009

ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ: Κώστας κερνά και Κώστας πίνει…

ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ: Κώστας κερνά και Κώστας πίνει…
Με την καταβολή μόλις 3,9 εκατ. ευρώ ο πρόεδρος της Τεχνικής Ολυμπιακής κ. Κωνσταντίνος Στέγγος απέκτησε, μέσω της άσκησης δικαιώματος αγοράς μετοχών (stock options), το 9,09% της ιδιοκτήτριας εταιρίας του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική.

Με βάση την τελευταία αποτίμηση που πραγματοποίησε για λογαριασμό της εισηγμένης η εκτιμητική εταιρία Πειραιώς Real Estate, η αξία του Πόρτο Καρράς διαμορφώνεται σήμερα στο ποσό των 441,8 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή, στην πραγματικότητα ο επικεφαλής της Τεχνικής Ολυμπιακής απέκτησε έναντι 3,9 εκατ. ευρώ ένα περιουσιακό στοιχείο του οποίου η τρέχουσα αξία -στο μερίδιο φυσικά που του αναλογεί- ξεπερνά τα 40,1 εκατ. ευρώ!

Από την άλλη, οι εισηγμένες Τεχνική Ολυμπιακή και Μοχλός, που κατείχαν το 90% και 10% αντίστοιχα του μετοχικού κεφαλαίου της Πόρτο Καρράς Α.Ε., μείωσαν τη συμμετοχή τους κατά περίπου 8% η πρώτη και 1% η δεύτερη, χωρίς μάλιστα να βάλουν χρήματα στα ταμεία τους δεδομένου ότι η διάθεση των μετοχών στον κ. Στέγγο έγινε μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ιδιοκτήτριας εταιρίας, με την έκδοση 1.324.000 νέων μετοχών.

Τις νεοεκδοθείσες μετοχές απέκτησε ο επικεφαλής του κατασκευαστικού ομίλου στην ονομαστική τους αξία που ήταν 3 ευρώ η μία.

Σημειώνεται πως την απόφαση για το πρόγραμμα stock options είχε λάβει η περυσινή ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων (δηλαδή της Τεχνικής Ολυμπιακής και της Μοχλός) της Πόρτο Καρράς Α.Ε.

"Κώστας  κερνά και Κώστας πίνει" δηλαδή!

Υ.Γ.: Ενδιαφέρον έχει, επίσης, το γεγονός ότι η εταιρία Πόρτο Καρράς Α.Ε. κατέβαλε ως αμοιβές στα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου το συνολικό ποσό των 3 εκατ. ευρώ για τη παρελθούσα χρήση. Ο τζίρος της εταιρίας πέρυσι... ήταν 4,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν το 70% των εσόδων της δόθηκε ως αμοιβή σε δέκα ανθρώπους

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v