Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 9 2009

ΙΝΤΡΑΚΑΤ-ΙΑΣΩ: Παραδείγματα προς… αποφυγήν

ΙΝΤΡΑΚΑΤ-ΙΑΣΩ: Παραδείγματα προς… αποφυγήν
Την κινητοποίηση των εταιριών ΙΑΣΩ και INTRAΚΑT με απανωτές ανακοινώσεις προκάλεσε η αποκάλυψη της στήλης ότι -τουλάχιστον προς το παρόν- δεν προβλέπεται χρήση γης στην περιοχή του Ρέντη που να επιτρέπει την ανέγερση κλινικής στο οικόπεδο της INTRAKAT.

Βλέπετε, στην αρχική ανακοίνωση, που έγινε τον Μάρτιο του 2009, οι δύο εταιρίες ξέχασαν να ενημερώσουν το επενδυτικό κοινό για δύο πολύ σημαντικές παραμέτρους και απλώς ανέφεραν ότι υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για ανέγερση κλινικής προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, πόσες κλίνες θα έχει, τι ειδικές μονάδες αλλά και τη σημασία του για την ευρύτερη περιοχή.

Ούτε κουβέντα για το γεγονός ότι ως τώρα η πραγματοποίηση της επένδυσης απαγορεύεται από τις χρήσεις γης στην περιοχή, ούτε κουβέντα για το γεγονός ότι η ΙΝΤΡΑΚΑΤ έχει υποχρέωση να πάρει όλες τις άδειες μέσα σε 8 μήνες συν ένα τρίμηνο… παράταση, συν άλλο ένα τρίμηνο που αν θέλει το ΙΑΣΩ το δίνει, αλλιώς το deal πάει… περίπατο.

Ούτε κουβέντα επίσης τότε για το ότι η ανέγερση της κλινικής -εφόσον δοθούν οι άδειες- προβλέπεται να ολοκληρωθεί ύστερα από σχεδόν τρία χρόνια, το πρώτο εξάμηνο του… 2012.

Κι έτσι, μετά την αποκάλυψη του Euro2day.gr και τη σχετική παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναγκάστηκαν να αναφερθούν σε αυτές τις "περιττές" κατά την άποψή τους... λεπτομέρειες.

Ενδιαφέρουσα όμως είναι και η τοποθέτηση της INTRAKAT για το θέμα της αδειοδότησης. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει διπλωματικά ότι "η περίθαλψη βρίσκεται στη σχετική διαδικασία προσθήκης στις επιτρεπόμενες χρήσεις".

Την οποία όμως καταφανώς κινεί η... ίδια (σε συνεργασία και με τις δημοτικές αρχές, ίσως;) και με τέτοια αυτοπεποίθηση που να της επιτρέπει να υπογράφει εκ των προτέρων μνημόνια και να δημοσιοποιεί μεγάλες συμφωνίες.

Με… εννοείτε, υποθέτω...

Υ. Γ.: Όπως έχουμε ξαναγράψει στα νότια προάστια δεν χωρά πάνω από μία κλινική. Και μία (σ.σ.: η Ρέα) κατασκευάζεται ήδη από ιατρούς του Ιασώ. Οπότε η προαναγγελία ανέγερσης κλινικής στον Ρέντη, το μακρινό 2012, ασκεί και πίεση στα… απολωλότα πρόβατα. Πίεση του Αβερωφικού στιλ "έξω από το μαντρί σας τρώει ο λύκος".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v