Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 12 2009

H Intralot και η τουρκική... "πανωλεθρία"

H Intralot και η τουρκική... πανωλεθρία
Μόλις χθες δημοσιεύσαμε τις λυπηρές εξελίξεις της Intralot στην Αυστραλία, όπου η ελληνική εταιρία μειώνει δραματικά το στελεχιακό της δυναμικό κατά 40%.

Σήμερα, έρχονται επίσης άσχημα μαντάτα από την Τουρκία, που κάποτε αποτελούσε το καμάρι της ελληνικής εταιρίας και μάλιστα ήταν η βασική πηγή των εσόδων και κερδών για την Intralot, μετά την Ελλάδα.

Μέχρι που για να "κερδίσει" τον τούρκικο διαγωνισμό η Intralot και να μη χάσει το Iddaa (τον στοιχηματισμό σε αθλητικά παιχνίδια στην Τουρκία) εξαναγκάστηκε από τον ανταγωνιστή (της) να αποδεχτεί το περιθώριο κέρδους να μειωθεί στο... 1,4% του τζίρου, κίνηση την οποία ο (περιχαρής τότε) CEO της Intralot  κ. Κ. Αντωνόπουλος έσπευσε να τη χαρακτηρίσει... μπλόφα σε παιχνίδι πόκερ(!), αδιαφορώντας για τα επικριτικά δημοσιεύματα που προανήγγειλαν τη μαθηματικά βέβαιη επερχόμενη καταστροφή.

Η Turkcell, η εισηγμένη μητρική της Inteltek στην οποία συμμετέχει η Intralot στη διαχείριση του τουρκικού Στοιχήματος, έδωσε μόλις χθες τα οικονομικά αποτελέσματα του β΄ τριμήνου (2009).

Μέσα από αυτά αποδεικνύεται ότι παρά τα έσοδα από το πετυχημένο διαδικτυακό bilyoner.com η νέα συμφωνία είναι επιβαρυντική σε ενοποιημένο επίπεδο και, σε σύγκριση με τα νούμερα του 2008 και του 2009, έχουμε έσοδα από στοιχήματα το 2008 στα 94,7 εκατ. δολάρια ΗΠΑ και 20,1 εκατ. δολάρια ΗΠΑ για το 2009, μειωμένα κατά 79,7%!

Τα μεγέθη του β΄ τριμήνου (όπου η νέα συμφωνία είχε ισχύ από την 1η Μαρτίου 2009) είναι πιο αντιπροσωπευτικά της πανωλεθρίας: Τα εσοδα στοιχηματισμού του β΄ τριμήνου 2008 ήταν 41,8 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, ενώ τα αντίστοιχα του 2009 έφτασαν σε μείον 5,2 εκατ. δολαρια ΗΠΑ(!) επειδή η Inteltek μοίρασε περισσότερα κέρδη από όσα είχε προϋπολογίσει!

Οι ανακοινώσεις στο μεταξύ της ανάληψης παιχνιδιών στο... Σουρινάμ και στην Αριζόνα επ’ ουδενί δεν υποκαθιστούν τον απωλεσθέντα πακτωλό της Τουρκίας, αλλά ούτε και οι διαρροές περί (δήθεν) ενδιαφέροντος για την Camelot (UK) ή για την Ιταλία (όπου τα απαιτούμενα χρηματικά μεγέθη είναι δυσθεώρητα των διαθεσίμων της Intralot).

Αλλά ακόμα και η συμμετοχή σε σχήμα, εκ των δύο που θα αδειοδοτηθούν για το ελλληνικό Ξυστό προβάλλεται πλέον ως προβληματική και καθόλου πιθανή, με την αποδεδειγμένη πολιτική αδυναμία της ΟΠΑΠ να "συνεταιριστεί" με την Intralot, αφού έχει καταριφθεί η δικαιολογία της εταιρίας του κ. Κόκκαλη "εμείς βάζουμε το know how κι ο ΟΠΑΠ τα... λεφτά".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v