Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 24 2009

Κρατικόχαρτα: Θετικές κριτικές για managers

Κρατικόχαρτα: Θετικές κριτικές για managers
Παρά το γεγονός ότι εδώ και κάμποσες μέρες συνεχείς είναι οι συζητήσεις για τους πιθανούς μετεκλογικούς αντικαταστάτες των σημερινών managers σε εταιρίες του Δημοσίου, δεν λείπουν και θετικά σχόλια παραγόντων της αγοράς για τις σημερινές διοικήσεις των συγκεκριμένων εταιριών.

Ενδεικτικό είναι το υποστηρικτικό απόσπασμα της πρόσφατης έκθεσης της Bank of America - Merrill Lynch για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ:

"Πιστεύουμε ότι η αλλαγή management στον ΟΠΑΠ μετά τις εκλογές είναι πιθανή. Θεωρούμε επίσης ότι ο κ. Χατζηεμμανουήλ έχει κάνει καλά τη δουλειά του από τη στιγμή που ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση, τον Οκτώβριο του 2007, έχοντας ταυτόχρονα αμυνθεί υπέρ του μονοπωλίου και έχοντας αυξήσει τον όγκο εργασιών".

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν και τα καλά λόγια (υπάρχουν φυσικά και οι αντίθετες απόψεις με τις οποίες συντάσσεται η στήλη) της Alpha Finance για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο:

"Το κερασάκι στην τούρτα (εννοεί του πολιτικού ρίσκου της μετοχής της ΔΕΗ) θα μπορούσε να είναι η αλλαγή του -επιτυχημένου κατά τη γνώμη μας- διευθύνοντος συμβούλου της Επιχείρησης μετά τις εκλογές, γεγονός που θα μπορούσε να απειλήσει τη δρομολόγηση του business plan".

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το ενδιαφέρον είναι εστιασμένο στον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκη Αράπογλου, για τον οποίον μιλά με ιδιαίτερα θετικά σχόλια το σύνολο της αγοράς.

Δεν λείπουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η νέα ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θα αλλάξει τον κ. Αράπογλου, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, παρά το γεγονός ότι δεν είναι λίγες οι φορές όπου τα στελέχη του κ. Γιώργου Παπανδρέου επέκριναν επιλογές του διοικητή της Εθνικής (ουκ ολίγες φορές το έπραξαν... ατυχώς, όπως π.χ. αποδείχτηκε καραμπινάτα στην περίπτωση της Finansbank).

Θετικά σχόλια υπάρχουν όμως και για τη διοίκηση του κ. Φιλιππίδη στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ιδιαίτερα για την προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τη δυσχερή θέση στην οποία είχε βρεθεί το Τ.Τ. λόγω επενδυτικών επιλογών των προκατόχων του. Όπως φαίνεται τα κατάφερε καλά.

Τέλος, μπορεί το όνομά του να μη συζητείται ευρέως, καθώς διατηρεί πολύ χαμηλό προφίλ, ωστόσο όλοι έχουν να πουν μια καλή κουβέντα για τη δουλειά του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ κ. Αντώνη Βαρθολομαίου.

Με αθόρυβο τρόπο, επί των ημερών του, η επιχείρηση κατάφερε να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις, να περιορίσει το λειτουργικό κόστος, να εξασφαλίσει νερό στην πρωτεύουσα αλλά και να διατηρήσει σε ικανοποιητικό επίπεδο την κερδοφορία. Κι όλα αυτά με απόλυτη εργασιακή ειρήνη, γεγονός τουλάχιστον... ασυνήθιστο σε πολλές άλλες ΔΕΚΟ.

Τα οικονομικά αποτελέσματα, μάλιστα, της ΕΥΔΑΠ θα ήταν πολύ καλύτερα αν το κράτος δεν "έθαβε" την επιχείρηση στις αυξήσεις των τιμολογίων, ή αν κατέβαλε στην ΕΥΔΑΠ κάτι εκατοντάδες εκατ. ευρώ που της οφείλει, είτε τέλος αν δεν έδινε το πολιτικό Ο.Κ. σε δήμους και σε δημόσιους οργανισμούς να μην πληρώνουν τα τιμολόγια…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v