Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 26 2009

Κόντρα Sawiris - TPG για Wind

Κόντρα Sawiris - TPG για Wind
Σε παιχνίδι για δύο ενδέχεται να μετατραπεί ο διαγωνισμός για την απόκτηση του ελέγχου της Wind Hellas μέσω της αναδιάρθρωσης του χρέους της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμευτικές προσφορές υπέβαλαν εταιρία συμφερόντων του κ. Sawiris, η Texas Pacific Group και η Aladdin Capital μαζί με την Επιτροπή Ομολογιούχων μειωμένης εξασφάλισης.

Με βάση τις ίδιες πηγές, προσφορές δεν κατέθεσαν τα private equity Blackstone και APAX. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για τη Wind…

Τραπεζίτες και κύκλοι της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας εκτιμούν ότι η Aladdin και ομολογιούχοι συμμετέχουν στη διαδικασία για να παρακολουθήσουν εκ τους σύνεγγυς όσα θα λάβουν χώρα ώστε να εδραιώσουν ακόμη περισσότερο ενδεχόμενες διεκδικήσεις τους.

Αντίθετα, η TPG φέρεται να έχει υποβάλει δελεαστική πρόταση για την απόκτηση του χρέους της Wind με έκπτωση, πάντα, σε σχέση με την ονομαστική της αξία.

Θα απειλήσει τον θεωρούμενο φαβορί κ. N. Sawiris, μέχρι πρόσφατα βασικό μέτοχο της Wind;

Εξαρτάται από το σχήμα των παράπλευρων συμμαχιών που έχει στήσει ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας, απαντούν με νόημα γνωρίζοντες.

Και υπενθυμίζουν ότι η APAX, η οποία συνεχίζει να συμμετέχει με μικρό ποσοστό στη Wind Ιταλίας, είναι συνεταίρος του κ. Sawiris, ενώ πολύ καλές σχέσεις με τον όμιλό του διατηρεί και η Blackstone…

Υ.Γ.: Η πρόταση της Aladdin και των κατόχων ομολόγων Wind μειωμένης εξασφάλισης είναι υπό προϋποθέσεις η πιο απλή λύση για τη σωτηρία της εταιρίας καθώς προτείνει τη μετοχοποίηση δανείων ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Οι επιμέρους όμως όροι θα κάνουν τη διαφορά…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v