Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 30 2004

Σοφοκλέους: Πώς κάηκε το… Πελεκούδι

Χθες ”κάηκε το… Πελεκούδι”, που λέει κι ο λαός μας, σε ένα μέρος της περιφέρειας.

Στην ουσία ήταν η δεύτερη και όχι η πρώτη ημέρα άγριου ξεφορτώματος και καταβαράθρωσης συγκεκριμένων τίτλων, που, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αδυναμία μιας ΕΠΕΥ να καλύψει με πρόσθετες ”εγγυήσεις” τα ανοίγματά της προς κάποιες χρηματιστηριακές.

Στην υπόθεση λέγεται ότι εμπλέκεται και τουλάχιστον μια μικρομεσαία τράπεζα (του κρατικού τομέα) που χορήγησε σχετικές χρηματοδοτήσεις και η οποία τήρησε ”σκληρή στάση” στο θέμα των απαιτούμενων εγγυήσεων.

Η εν λόγω ΕΠΕΥ (με το… ελληνοπρεπές όνομα) λέγεται ότι αποτελεί ένα από τα οχήματα δραστηριοποίησης ομάδας ”παικτών”, που επί αρκετό διάστημα έχουν επικεντρώσει την… προσοχή τους σε συγκεκριμένες μετοχές καθορίζοντας εν πολλοίς την ”τύχη” τους.

Όσο για τον ηγέτη του σχήματος, ήδη από προχθές οι ”εχθροί” του έλεγαν περιπαικτικά ότι ”άκουσε κτύπημα στην πόρτα και νόμιζε ότι ήταν ο… ταχυδρόμος. Mόνο που ήταν τα… μαντρόσκυλα”.

Κατόπιν δε των όσων συνέβησαν, οι ίδιοι διερωτώνται αν θα είναι πλέον σε θέση να συντηρήσει την τεθωρακισμένη λιμουζίνα, την οποία συχνάκις ”ζαχαρώνουν” με μια δόση ζήλιας κάμποσοι νεαροί traders.

Για την περίπτωση της ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ, περιττό μάλλον να ειπωθεί ότι οι φήμες οργιάζουν μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν τόσο από την ίδια όσο και από την ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΧΕΠΕΥ.

Δεδομένου ότι ο όγκος των πωλήσεων που έγιναν από την ΑΧΕΠΕΥ λόγω χρεωστικών υπολοίπων βασικών μετόχων της ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ προφανέστατα δεν μπορεί να είχε προκύψει από κάποια σύμβαση margin (το όριο ανέβηκε στο 1 εκατ. ευρώ πριν απο ελάχιστες ημέρες), μάλλον δεν μένουν περιθώρια αμφισβήτησης για το ότι επρόκειτο περί άλλου είδους συμφωνίας ανοικτής πίστωσης.

Οπως και να’ χει, είναι δεδομένο ότι το θέμα έχει τεθεί υπ’ όψιν της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των χρηματιστηριακών αρχών, κατόπιν της αναταραχής που δημιουργήθηκε.

Δεν λείπουν άλλωστε και οι πληροφορίες που θέλουν την ίδια ΑΧΕΠΕΥ να έχει πραγματοποιήσει πωλήσεις και σε άλλες μετοχές, λόγω υποχρεώσεων της ανωτέρω αναφερθείσας ομάδος επενδυτών.

Εμείς προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον ”ισχυρό άνδρα” της ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΧΕΠΕΥ, προκειμένου να λάβουμε κάποιες διευκρινίσεις.

Ατυχώς, στο πρώτο τηλεφώνημα συναδέλφου ήταν σε σύσκεψη, ενώ στο επόμενο είχε ήδη βγεί σε κάποιο εξωτερικό ραντεβού, τόσο έκτακτο και βιαστικό που δεν πρόλαβε καν να ανταποκριθεί στο προηγούμενο τηλεφώνημά μας.

Μάλλον εκ συμπτώσεως, πηγές της στήλης λέγανε ότι εθεάθη χθες αργά το απόγευμα πλησίον του κτηρίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Πράγμα το οποίο δεν είναι βέβαια παράξενο. Και τα γραφεία της ΟΛΥΜΠΙΑ στην ίδια περιοχή του κέντρου βρίσκονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v