Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 1 2004

Οι μέτοχοι των ΑΧΕΠΕΥ και το... ”κόστος ευκαιρίας”

Φαίνεται ότι ο συνεχιζόμενος ”μαρασμός” της αγοράς, σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα εκλογίκευσης στην παροχή πιστώσεων προς τους πελάτες, έχει ήδη αρχίσει να επιδρά στο χώρο των χρηματιστηριακών εταιριών.

Έτσι τουλάχιστον ερμηνεύεται από πρόσωπα της ίδιας της αγοράς μια σημαντική πληροφορία που έχει κυκλοφορήσει σε στενό κύκλο:

Οι βασικοί μέτοχοι γνωστής μεσαίας ΑΧΕΠΕΥ (το όνομα της οποίας είχε ακουστεί παλαιότερα σε σχέση με το ενδεχόμενο συνένωσης με άλλη –τραπεζική- εταιρία) εμφανίζονται να εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο λύσης της εταιρίας τους, προκειμένου να πάρουν τα κεφάλαια και να ασχοληθούν με άλλες δραστηριότητες.

Αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, σίγουρα θα αποτελέσει είδηση με ευρύτερες προεκτάσεις.

Διότι θα σημαίνει πώς κάποιοι έχουν επιτέλους καταλάβει τη σημασία που έχει η πραγματική ”απόδοση ιδίων κεφαλαίων” σε σχέση με το περίφημο ”κόστος ευκαιρίας”, όπως αυτό ορίζεται από την οικονομική θεωρία, για την αξιολόγηση οποιουδήποτε επιχειρηματικού εγχειρήματος.

Θα σημαίνει επίσης ότι οι ίδιοι έχουν πλέον ξεχάσει τις ελπίδες σε ένα… θαύμα, στο οποίο δείχνουν να στηρίζονται ακόμη πολλοί συνάδελφοί τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v