Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 21 2010

Σφηνάκια για Alapis, IΝΦΟ, spreads και κηδεμόνες

Σφηνάκια για Alapis, IΝΦΟ, spreads και κηδεμόνες
Informer: To ποσοστό που ανήκε στην Proton Bank (κάτι λιγότερο από 10%) μεταβιβάστηκε χθες σε δύο φυσικά πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, πρόκειται για συμφέροντα που ήδη εμφανίζονται στο μετοχολόγιο της εταιρίας και άρα αυξάνεται η… συγκέντρωση.

Alapis: Βαριά χθες τα ποσοστά πτώσης, αλλά γι' αυτό δεν ευθύνεται, λένε οι πηγές μας, η πορεία της εταιρίας ή οι προσδοκίες περί αυτήν.

Μάλλον ευθύνονται οι προσδοκίες για τη… χώρα μας, καθώς οι πωλήσεις αποδίδονται στην αποχώρηση γερμανικού χαρτοφυλακίου που παίρνει αποστάσεις από την ελληνική επικράτεια.
 
Ιδιαίτερη σημασία όμως έχει το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της προσφοράς απορροφήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από εταιρίες συμφερόντων του βασικού μετόχου.

Spreads: Ολοταχώς για το 500άρικο, γεγονός που καθιστά τα ερωτήματα σχετικά με τη χρήση του πακέτου χρονικά και μόνον. Για τους περισσότερους στην αγορά το θέμα είναι αν θα κάνουμε το αίτημα πριν από τις εκλογές στη Γερμανία, δηλαδή την 9η Μαΐου (κάτι που θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την κυβέρνηση Μέρκελ), ή μετά (ως τότε όμως μπορεί να έχουμε έρθει σε πολύ δύσκολη θέση… εμείς).

Εθνική κυριαρχία: Είτε μας αρέσει είτε όχι, εφεξής η χώρα είναι υπό ξένη κηδεμονία, κι ας λένε οι πολιτικοί μας τα δικά τους. Μια κηδεμονία που εφόσον είναι οικονομική, δεν μπορεί παρά να έχει και άλλες προεκτάσεις.

Ας προσέχαμε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v