Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 26 2010

Η επίσκεψη του κάπτεν Γουέι και η ταμπακιέρα

Η επίσκεψη του κάπτεν Γουέι και η ταμπακιέρα
Ήρθε, είδε και απήλθε περισσότερο ήσυχος. Σε αυτήν τη φράση συμπυκνώνεται, σύμφωνα με υπουργό, το νόημα της επίσκεψης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Cosco στην Αθήνα.

Ο κάπτεν Γουέι, «αφεντικό» της Cosco και νούμερο πέντε στην ιεραρχία του ΚΚΚ, ήρθε για να διαγνώσει τις πραγματικές προθέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην επένδυση της Cosco στον προβλήτα ΙΙ του ΟΛΠ.

Αυτό που πρωτίστως ενδιαφερόταν να μάθει, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εννοούσε όσα έλεγε ως αντιπολίτευση («ξεπούλημα του λιμανιού», «ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης») ή ισχύει το business as usual.

Γι' αυτό και πολλές φορές επανέλαβε ότι η Cosco ήρθε στην Ελλάδα για 35 χρόνια και όχι για 35 μήνες ή 35 ημέρες, προτάσσοντας τη συνεργασία ως μια ευκαιρία για ανάπτυξη.

Γι' αυτό, επίσης, στις συζητήσεις του με τους υπουργούς αλλά και με τον πρωθυπουργό αναφέρθηκε σχεδόν πάντα στις διαβεβαιώσεις Καραμανλή.

Με τη χαρακτηριστική ανατολική ευγένεια, ο κάπτεν Γουέι έβαλε τα ερωτήματα της Cosco στο τραπέζι.

Και έλαβε τις -πολιτικές- διαβεβαιώσεις που ήθελε να ακούσει.

Το επόμενο ραντεβού κυβέρνησης και Cosco θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο νέος διαγωνισμός για τον εμπορευματικό σταθμό στο Θριάσιο, για τον οποίο ενδιαφέρονται από κοινού Cosco και ΟΛΠ.

Για όλα τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν (από ενδιαφέρον της Cosco να αναλάβει τη διαχείριση άλλων λιμένων στην Ελλάδα έως τις συζητήσεις για αγορά ομολόγων) κάντε, προς το παρόν, τον… Κινέζο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v