Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 27 2010

Σφηνάκια για κατασκευαστικές, 3Ε και ΕΧΑΕ

Σφηνάκια για κατασκευαστικές, 3Ε και ΕΧΑΕ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ - ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δεν έφτανε στις κατασκευαστικές που οι ελληνικές τράπεζες περιμένουν στη γωνία ενδεχόμενη επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων παραχώρησης από το Δημόσιο, όπως έχει γράψει ήδη το Euro2day, έχουν και τον πονοκέφαλο των ξένων τραπεζών.

Κάποιες από τις ξένες τράπεζες που δάνεισαν τους παραχωρησιούχους εθνικών οδών πιέζουν για αναχρηματοδότηση χρέους με ολική εξόφλησή τους. Αιτία είναι η δημοσιονομική κρίση και ο υψηλός κίνδυνος που ενέχουν οι χορηγήσεις σε ελληνικές εταιρίες. Ακόμη και αν είναι για έργα με σταθερές ταμειακές ροές όπως οι εθνικές οδοί.

Πού πατούν οι ξένοι; Στο ότι οι εγγυήτριες ελληνικές τράπεζες έχουν χάσει το απαραίτητο rating.

Προς το παρόν οι κατασκευαστικές αντιμετωπίζουν τις παραπάνω πιέσεις με… ολύμπια ψυχραιμία.

COCA COLA: Περίπου 25 εκατ. ευρώ ξόδεψε ως τις 2 Απριλίου η Coca Cola 3E προκειμένου να αγοράσει 1.565.760 ίδιες μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος buy back που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η διοίκηση της εταιρίας επισημαίνει στη λογιστική κατάσταση τριμήνου ότι είναι στη διακριτική της ευχέρεια να μην υλοποιήσει το υπόλοιπο του προγράμματος ή τελικώς να αγοράσει μικρότερο αριθμό ιδίων μετοχών από το ανώτατο όριο που ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση.

Η επαναγορά μετοχών θα εξαρτηθεί, σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση της Coca Cola, από διάφορους παράγοντες, όπως είναι, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, η ύπαρξη άλλων επενδυτικών ευκαιριών και η διαθεσιμότητα κεφαλαίων.

Κοινώς, καλύτερα να αγοράζεις άλλους παρά τις ίδιες μετοχές σου.

EXAE: Στην εταιρία Υψιπύλη Α.Ε., την οποία εξαγόρασε έναντι 130 χιλ. ευρώ, εισέφερε η ΕΧΑΕ τον κλάδο εκκαθάρισης συναλλαγών.

Λόγω της εισφοράς του κλάδου το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας Εκκαθάρισης Συναλλαγών Χρηματιστηρίου Αθηνών (διακριτικός τίτλος «AthexClear»), όπως μετονομάστηκε η Υψιπύλη Α.Ε., αυξήθηκε κατά 25,38 εκατ. ευρώ.

Η εισφορά διενεργήθηκε με ημερομηνία μετασχηματισμού την 31η Μαρτίου. Η AthexClear έχει πλέον μετοχικό κεφάλαιο 25,5 εκατ. ευρώ διαιρούμενο σε 8.500.000 μετοχές ονομαστικής αξίας 3 ευρώ έκαστη.

Και ελέγχεται βέβαια κατά 100% από την ΕΧΑΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v