Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 13 2010

Σφηνάκια για ΕΤΕ και φόρο υπεραξίας

Σφηνάκια για ΕΤΕ και φόρο υπεραξίας
ΕΤΕ: Πολλές εκπλήξεις, μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, υποσχέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Απόστολος Ταμβακάκης.

Από τη Ν. Υόρκη, όπου βρέθηκε για συναντήσεις με ξένους τραπεζίτες και εκπροσώπους θεσμικών χαρτοφυλακίων, ο κ. Ταμβακάκης αποκάλυψε ότι εντός των επόμενων μηνών η Εθνική θα προχωρήσει σε σειρά ενεργειών.

Κράτησε, όμως, ολοσχερώς κλειστά τα χαρτιά του, καθώς δεν αποκάλυψε ούτε τη στρατηγική που θα υπηρετούν οι εκπλήξεις.

Οι μαντικές ικανότητες της στήλης είναι περιορισμένες, αλλά, με δεδομένο ότι το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η επάνοδος στη repo-market, είναι λογικό να εικάσει κανείς ότι από αυτό το μέτωπο θα πρέπει να αναμένεται μία τουλάχιστον από τις εκπλήξεις.

Το πλέγμα της «οικονομικής διπλωματίας» που αναπτύχθηκε επ' ευκαιρία της ΑΜΚ και του ΜΟΔ έχει ενισχύσει τις καλές σχέσεις της Εθνικής με μεγάλες ξένες τράπεζες.

Με κορυφαία στελέχη των οποίων συναντήθηκε, όπως έγραψε το Euro2day, στην Αμερική ο κ. Ταμβακάκης.

ΦΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ: Συνάντηση για το καυτό θέμα του φόρου υπεραξίας στις μετοχές θα έχει αύριο αντιπροσωπεία ανθρώπων της αγοράς με το υπουργείο Οικονομίας. Θα μετάσχουν οι κ. Λαζαρίδης (Χ.Α.), Μωραϊτάκης (ΣΜΕΧΑ - ιδιώτες χρηματιστές), Γκόρτσος (Ένωση Τραπεζών) και Μητρόπουλος (πρόεδρος της EFG Χρηματιστηριακής, ως εκπρόσωπος των τραπεζικών ΑΧΕ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v