Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 12 2010

Ο «φεουδάρχης» του Ερυθρού Σταυρού ξαναχτυπά

Ο «φεουδάρχης» του Ερυθρού Σταυρού ξαναχτυπά
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του κοινωφελούς ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν αλλά και του ομώνυμου νοσοκομείου, κ. Ανδρέας Μαρτίνης, μάλλον έχει… νεύρα!

Ανακοίνωσε την προηγούμενη Παρασκευή ότι αναστέλλει τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και αφού η ανακοίνωση αυτή… δεν προκάλεσε πανικό στους νεφροπαθείς, απειλεί τώρα ότι θα αναστείλει τη λειτουργία ολόκληρου του νοσοκομείου "του" .

Το επόμενο βήμα, εικάζουμε, ενδεχομένως θα είναι… καθιστική διαμαρτυρία στην Πλατεία Συντάγματος μαζί με την πολυπληθή φρουρά ασφαλείας που τον συνοδεύει…

Κι όλα αυτά επειδή οι αρμόδιοι επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας δεν θεωρούν ότι το νοσοκομείο είναι άξιο για την παροχή βεβαίωσης καλής λειτουργίας.

Προφανώς οι επιθεωρητές έχουν εντοπίσει κάποιες παραβάσεις της νομοθεσίας που δεν επιτρέπουν την έκδοση της βεβαίωσης και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν πληρώνουν νοσοκομείο που στερείται βεβαίωσης καλής λειτουργίας…

Εφόσον το γνωστό νοσοκομείο έφτασε στα πρόθυρα λουκέτου, είναι βέβαιον ότι πρέπει να ληφθούν ΤΩΡΑ δραστικά μέτρα διαφάνειας και εξυγίανσης. Οι επιθεωρητές του υπουργείου προφανώς έχουν σοβαρούς λόγους που δεν εκδίδουν το πιστοποιητικό καλής λειτουργίας, αλλά αυτό δεν αρκεί.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ή όποιοι ενδιαφέρονται για το δημόσιο χρήμα που διαχειρίζεται το κοινωφελές νοσοκομείο πρέπει να διατάξουν αμέσως τη διεξαγωγή οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου.

Το νοσοκομείο, το ίδρυμα στο οποίο ανήκει αλλά και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δεν επιτρέπεται να μένουν στο σκοτάδι, μακριά από την αναγκαία διαφάνεια. Ειδικά στο νοσοκομείο, που χρηματοδοτείται με κρατικά κονδύλια, πρέπει να γίνει έλεγχος ώστε να μάθουν οι φορολογούμενοι τι γίνεται αλλά και να διαψευστούν οι «κακές γλώσσες» που φέρουν πολιτικούς ή στενούς συγγενείς τους να νοσηλεύονται δωρεάν στο Ερρίκος Ντυνάν.

Όταν το σύνολο του ελληνικού λαού αλλά και οι ασφαλισμένοι αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και ελλείψεις στοιχειωδών παροχών, νοσοκομεία που χρηματοδοτούνται από δημόσιους πόρους δεν μπορούν να είναι φέουδα παραγόντων και να απειλούν τους ασθενείς με λουκέτο. Ούτε επιτρέπεται να απειλούν όσοι δεν δέχονται οικονομικό έλεγχο για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται πόρους του Δημοσίου.

Για όσους δεν την πληροφορήθηκαν, η πλήρης δήλωση του κ. Μαρτίνη με την οποία προαναγγέλλει το κλείσιμο του νοσοκομείου έχει ως εξής:

"Έπειτα από δήλωση του υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, από τηλεοράσεως ότι αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, με παρέμβαση προς τον πρωθυπουργό, για τη σύγκληση κυβερνητικής σύσκεψης όχι μόνο για το ανακύψαν θέμα με τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, αλλά γενικότερα για το θέμα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν (το οποίο συνδιοικείται με το Δημόσιο), καθώς και μετά την παρέμβαση των επίσημων σωματείων των νεφροπαθών, ανακαλώ την απόφαση για αναστολή λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

Καθίσταται, ωστόσο, σαφές ότι μετά το κοινοποιηθέν έγγραφο του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), της 7ης Οκτωβρίου 2010, οίκοθεν νοείται ότι για πρώτη φορά τίθεται επισήμως θέμα νόμιμης λειτουργίας του Νοσοκομείου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν.

Ως εκ τούτου, συγκαλώ το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος με εισήγηση την αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου στο σύνολό του, εφόσον η αμφισβήτηση της νόμιμης λειτουργίας του δεν μπορεί να αφορά σε ένα μόνο τμήμα! (σ.σ. το θαυμαστικό δικό μας)

Παράλληλα, θα εισηγηθώ στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος την αναζήτηση ευθυνών κατά των υπαιτίων υπηρεσιακών παραγόντων του Δημοσίου και διαπλεκόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων, για την ασύγγνωστη βλάβη, υλική και ηθική, που υφίσταται το νοσοκομείο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν.

Με τη βεβαιότητα ότι οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Υγείας, ιδιαίτατα δε η παρούσα, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο, επιφυλάσσομαι εάν χρειαστεί να τα αποκαλύψω στον δέοντα χρόνο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v