Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 13 2010

Μάννα εξ... Αραβίας περιμένουν οι κατασκευαστές

Μάννα εξ... Αραβίας περιμένουν οι κατασκευαστές
Σαν... μάννα εξ ουρανού περιμένουν οι κατασκευαστές την υλοποίηση του μνημονίου το οποίο σύναψαν προ εβδομάδας η Ελλάδα και το Κατάρ για την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 5 δισ. ευρώ στη χώρα μας.

Σε περίπτωση όπου η συμφωνία προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση και οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις (Ελληνικό, Αστακός κ.ά.) δεν μπλέξουν -παρά το fast track- σε ατέρμονες καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών και αντιδράσεων, οι ελληνικές τεχνικές εταιρίες, σε μια πολύ δύσκολη γι’ αυτές περίοδο, θα εξασφαλίσουν πολύτιμο κατασκευαστικό αντικείμενο είτε ως κύριοι εργολάβοι είτε ως υπεργολάβοι.

Ήδη οι τρεις μεγάλοι όμιλοι (ΕΛΛΑΚΤΩΡ, J&P Άβαξ, ΓΕΚ), αξιοποιώντας τις γνωριμίες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των εργασιών τις οποίες υλοποίησαν και συνεχίζουν να υλοποιούν στο Κατάρ, προσπαθούν να προσεγγίσουν τους Άραβες επενδυτές με στόχο να ενισχύσουν τις πιθανότητες εξασφάλισης συμβάσεων όταν ανατεθούν τα έργα.

Αλλά και οι μικρότερες τεχνικές εταιρίες έχουν αρχίσει να κινητοποιούνται προς αυτήν την κατεύθυνση, ελπίζοντας να αποσπάσουν υπεργολαβικό αντικείμενο που θα τους επιτρέψει να επιβιώσουν στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης.

Προβλέπονται μεγάλες «μάχες» για χάρη των... πετροδολαρίων!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v