Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 25 2010

Σφηνάκια για Ευρωκλινική, Κατσέλη και S&B

Σφηνάκια για Ευρωκλινική, Κατσέλη και S&B
Εθνική Ασφαλιστική - Ευρωκλινική: Σύντομα μαθαίνουμε ότι θα ανακοινωθεί επέκταση της συνεργασίας τους, κάτι που η Ευρωκλινική αναμένεται να κάνει προσεχώς και με μία τουλάχιστον ακόμη ασφαλιστική εταιρία.

Nutriart - Κατσέλης: Στην «παράταση» θα κριθεί η δικαστική διαμάχη μεταξύ του πρώην μεγαλομετόχου της Nutriart κ. Ν. Κατσέλη και του ομίλου Δαυίδ, καθώς ο πρώτος ζητά από τον σημερινό κάτοχο της εταιρίας να αναπροσαρμόσει το τίμημα της δημόσιας πρότασης του 2007 και από τα 3,6 ευρώ να το ανεβάσει στα 5,5.

Το δικαστήριο ανέθεσε σε εξειδικευμένη επιτροπή που γνωρίζει καλά τα χρηματιστηριακά να εξετάσει τη σκοπιμότητα συγκεκριμένων συναλλαγών (και πόσο επωφελείς ήταν για τους συναλλασσομένους) που έγιναν κατά την «κρίσιμη περίοδο»…


S&B Βιομηχανικά Ορυκτά: Κατά την τελευταία πενταετία η μετοχή έχει χάσει γύρω στο 33%, ωστόσο κατά την εξαετία 2004 - 2009 η εισηγμένη εταιρία έχει επιστρέψει στους μετόχους της 61 εκατ. ευρώ (το 1/3 δηλαδή της σημερινής της κεφαλαιοποίησης) με τη μορφή μερισμάτων, επιστροφής κεφαλαίου (το 2004), αγοράς ιδίων μετοχών (το 2008 και το 2009) και μέσα από μετοχές της Μοτοδυναμικής (carve out).

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Γιατί οι καλές εταιρίες σε βάθος χρόνου σε γλιτώνουν από τις βαριές απώλειες, ακόμη και αν έχει μεσολαβήσει μια τόσο βαθιά κρίση όσο η τρέχουσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v