Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 12 2011

Intralot: Αφού το έβλεπε, γιατί δεν το έπαιζε;

Intralot: Αφού το έβλεπε, γιατί δεν το έπαιζε;
Είναι Μάιος του 2007, γενική συνέλευση της Intralot και ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της εισηγμένης εταιρίας κ. Κων/νος Αντωνόπουλος προβαίνει στην παρακάτω βαρύγδουπη πρόβλεψη: «Η Intralot την επόμενη τριετία θα διπλασιάσει τα μεγέθη της».

Τα τρία χρόνια πέρασαν, πλην όμως πολύ δύσκολα θα δούμε στις λογιστικές καταστάσεις του 2010 να… διπλασιάζονται τα μεγέθη του γνωστού ομίλου.

Για παράδειγμα, ο τζίρος του 2007 είχε διαμορφωθεί στα 845,5 εκατ. ευρώ, ενώ στο εννεάμηνο του 2010 ήταν μικρότερος των 800 εκατ. Δηλαδή, αν και φαίνεται ότι μέσα στην τριετία ο κύκλος εργασιών της Intralot σημείωσε κάποια άνοδο, η απόκλιση από τον στόχο του διπλασιασμού είναι… καραμπινάτη.

Πολύ χειρότερα, ωστόσο, εξελίχτηκαν οι υπόλοιπες οικονομικές επιδόσεις της Intralot κατά την εξεταζόμενη τριετία.

Τα λειτουργικά κέρδη (EBIT), για παράδειγμα, από 253,5 εκατ. το 2007 συρρικνώθηκαν μόλις στα 60 εκατ. στο εννεάμηνο του 2010.

Όσο δε για την καθαρή κερδοφορία, από 112,3 εκατ. το 2007, «βούτηξε» στα 37 εκατ. στο εννεάμηνο της προηγούμενης χρονιάς…

Υ.Γ. 1: Καλά κάνετε και δεν ρωτάτε για την πορεία της μετοχής κατά την εξεταζόμενη τριετία: -82% και κάτι ψιλά...

Υ.Γ. 2: Μετά την τόσο επιτυχημένη πρόβλεψη του κ. Αντωνόπουλου, αναμένουμε ότι ο CEO θα δεχτεί σειρά προτάσεις για να προβλέπει τα αποτελέσματα των αγώνων σε ΠΡΟ-ΠΟ, Στοίχημα και Ιππόδρομο.

Υ.Γ. 3
: Αφού το έβλεπε (τον διπλασιασμό των μεγεθών της Intralot), γιατί δεν το 'παιζε κιόλας;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v