Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 19 2011

Σφηνάκια για ΝΕΛ και Avenir

Σφηνάκια για ΝΕΛ και Avenir
AVENIR: Απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των μετόχων η πρόταση της διοίκησης της Avenir για reverse split (μετατροπή 2 παλαιών μετοχών σε 1 νέα), στόχος της οποίας ήταν να αποφευχθεί η διαπραγμάτευση της μετοχής στην κατηγορία της χαμηλής διασποράς.

Η διοίκηση, άλλωστε, ελέγχει μόλις γύρω στο 1,3 εκατ. τίτλους, ποσοστό δηλαδή πολύ χαμηλό για να καθορίσει τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης.

Κύκλοι προσκείμενοι στους βασικούς μετόχους απέδωσαν τη συγκεκριμένη στάση των μετόχων στο ότι προσδοκώνται κάποιες καλές εξελίξεις για την εταιρία, οι οποίες πιθανόν να επηρεάσουν ανοδικά την τιμή της μετοχής, οπότε δεν θα χρειαζόταν να αποφασιστεί τώρα το reverse split.

Ίδωμεν…

Υ.Γ.: Να θυμίσουμε ότι η διοίκηση έχει αποδώσει τα αποτελέσματα του 2010 στις επιπτώσεις από τις δραστηριότητες του τέως Ζήνωνα και πως από φέτος η εικόνα θα είναι σαφώς διαφοροποιημένη.

(Ξανα)ίδωμεν…


ΝΕΛ: Κατάφεραν να «εξατμίσουν» πάνω από 30 εκατ. ευρώ μόλις σε 22 ημέρες. Ένα τέτοιο κατόρθωμα εξασφαλίζει άνετα ένα βραβείο Νόμπελ στη Χημεία…

Στις 27 Δεκεμβρίου του 2010 κατατέθηκαν στα ταμεία της νησιωτικής εταιρίας 97,9 «ζεστά» εκατ. ευρώ, καθώς η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου καλύφθηκε πλήρως, όπως άλλωστε βεβαιώνει και η διοίκηση της εισηγμένης.

Σήμερα, ωστόσο, 22 μέρες αργότερα, η ΝΕΛ αποτιμάται στο ταμπλό προς 68,1 εκατ. ευρώ, δηλαδή «εξατμίστηκαν» μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα γύρω στα 30 εκατ. ευρώ(!) συν την όποια αξία είχε η εταιρία πριν ξεκινήσει η συγκεκριμένη έκδοση…

Για να «εξατμίσεις» τόσο πολλά λεφτά μέσα σε τόσο λίγες ημέρες, δεν πρέπει να είσαι τυχαίος. Ένα τέτοιο κατόρθωμα εξασφαλίζει άνετα ένα βραβείο Νόμπελ στη Χημεία


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v