Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 14 2011

Οι προοπτικές ανάπτυξης, τα καλώδια & ο... Τοτός

Οι προοπτικές ανάπτυξης, τα καλώδια & ο... Τοτός
Το ανέκδοτο με τον Τοτό για τις διαφορές μεταξύ θεωρίας και πράξης, που τέλειωνε με το «Θεωρητικά έχουμε 15.000 ευρώ στα χέρια μας, πρακτικά έχουμε δύο π....νες στο σπίτι μας», ενδεχομένως να το ξέρετε.

Το συγκεκριμένο ανέκδοτο το θυμηθήκαμε όταν ακούγαμε για τις θεωρητικά... τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου των καλωδίων στην Ελλάδα.

Σας θυμίζουμε μόνο το πρόγραμμα Fiber To The Home, που έχει εξαγγελθεί από τα πρώτα χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή και έχει «αραχνιάσει» στα... συρτάρια των υπουργείων.

Ελληνικές καλένδες, που λένε, με την κυβέρνηση να μην ξέρει ακόμη τι θέλει να κάνει και με τα 2 δισ. της επένδυσης που απαιτείται να μοιάζουν άπιαστο όνειρο…

Έχουμε επίσης και το πρόγραμμα της διασύνδεσης των αιολικών πάρκων και στη συνέχεια την υπόγεια σύνδεση (με καλώδια) των νησιών με το «σύστημα».

«Να δούμε πότε θα γίνουν όλα αυτά», δήλωσε -κουνώντας το κεφάλι του- παράγοντας του κλάδου…

Και φυσικά υπάρχει και το περιβόητο φωτοβολταϊκό πάρκο, ισχύος 200 MW, στην Πτολεμαΐδα (ναι, σωστά διαβάσατε, 200 MW, κόστους 500 εκατ. ευρώ…), για το οποίο δεσμεύτηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός!

Οι παράγοντες του κλάδου των καλωδίων, πάντως, μπορεί να προετοιμάζονται ως έναν βαθμό για τις πιθανές αυτές εξελίξεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουν

Το ρίχνουν δυναμικά στις εξαγωγές, γιατί, αν περίμεναν από τις εγχώριες πωλήσεις, το ταμείον θα ήταν μείον! Και μάλιστα χοντρά…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v