Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 6 2011

Τρόικα:Η κίτρινη, ο Ρέππας και ο... τζιτζιφιόγκος

Τρόικα:Η κίτρινη, ο Ρέππας και ο... τζιτζιφιόγκος
Πηγή της στήλης επικοινώνησε χθες με στελέχη της τρόικας και ρώτησε αν όντως ισχύει η κίτρινη κάρτα στο υπουργείο του κ. Ρέππα, ή εάν η "είδηση" αποτελεί διαρροή από το υπουργείο Οικονομικών, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο κ. Ρέππας.

Η απάντηση ήταν εν ολίγοις η εξής: Η τρόικα δεν θα δεχτεί να γίνει η αξιολόγηση της οικονομίας "εργαλείο" για πολιτικές κόντρες και ξεκαθαρίσματα.

Ωστόσο, όπως ανέφεραν, ΟΛΑ τα υπουργεία παρουσιάζουν καθυστερήσεις, ακόμα και το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών.

Οπότε, ό,τι κι αν υποστήριξε ο κατά Ρέππα "τζιτζιφιόγκος" (δεν μπορούμε εδώ να μη σταθούμε στην ποιότητα του χαρακτηρισμού που επέλεξε ο υπουργός Υποδομών για να... τεκμηριώσει την απάντησή του στις διαρροές), λίγη σημασία έχει.

Για κίτρινες κάρτες πάνε σχεδόν όλα τα υπουργεία, μέχρι στιγμής!

Όσο για τη μέχρι τώρα θητεία του κ. Ρέππα, που μιλάει για "τζιτζιφιόγκους", πολλά κενά μένει να συμπληρωθούν.

Μέχρι στιγμής, την πιο μεγάλη δημοσιότητα έχουν πάρει οι δηλώσεις του για το θέμα των διοδίων, όπου, αφού ως αρμόδιος υπουργός απέτυχε να προλάβει τη μαχητική εκδήλωση του κινήματος "Δεν Πληρώνω", πρώτα τους κόλλησε τη ρετσινιά του "μπαταχτσή" και μετά έσπευσε να αρχίσει την προσπάθεια μείωσης των υπέρογκων διοδίων... δικαιώνοντας αυτούς που αποκάλεσε "μπαταχτσήδες".

Μείωση βέβαια στα διόδια δεν είδαμε ακόμη (θυμάστε τις διαρροές ότι θα μειώνονταν πριν από την έξοδο του Πάσχα για να διευκολυνθεί ο κοσμάκης), αλλά... ψήνονται και κάποια στιγμή θα έρθουν.

Και βεβαίως πολλά είναι ακόμη τα... παλούκια που πρέπει να πηδήσει στις μεταφορές.

Όσο για τα "μεγάλα έργα υποδομής", για τα οποία επίσης είναι αρμόδιος, μέχρι στιγμής... μηδέν εις το πηλίκο. Έργα ακούν οι κατασκευαστές και έργα δεν... βλέπουν, αλλά ούτε και τα λεφτά που τους χρωστάει το Δημόσιο (για δημόσια έργα που έχουν ήδη υλοποιήσει) βλέπουν!

Γιατί άλλοι απέκτησαν το όνομα του "μπαταχτσή" κι άλλοι έχουν τελικά τη... χάρη!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v