Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 5 2004

Μια… πατάτα που έρχεται… ”καυτή”!!!

Θέλει δε θέλει η κυβέρνηση, το ασφαλιστικό ζήτημα είναι μία από τις ”καυτές πατάτες” με τις οποίες πρέπει αργά ή γρήγορα να ασχοληθεί.

Δεν είναι μόνον οι δηλώσεις Γκαργκάνα στην Ουάσιγκτον που επαναφέρουν επιτακτικά το θέμα, σε συνδυασμό με τα όσα αναφέρει σχετική έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Είναι και η συνέντευξη του προέδρου της Εμπορικής στην Καθημερινή, μέσω της οποίας ο κ. Προβόπουλος ζήτησε ανοικτά ”βοήθεια” από την κυβέρνηση, για να λύσει το ασφαλιστικό ζήτημα το οποίο απειλεί την τράπεζα.

Σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό χώρο, είναι πλέον κοινό μυστικό ότι το ασφαλιστικό και το εργασιακό ”μπλοκάρουν” γενικότερα την πραγματοποίηση ”κινήσεων κορυφής”, κι όχι απλώς το ενδεχόμενο ενός γενναίου deal μεταξύ της Credit Agricole και του Δημοσίου για την Εμπορική.

Όσο για τον ΣΕΒ, οι θέσεις του επί του προκειμένου (εργασιακά και ασφαλιστικά) είναι λίγο πολύ γνωστές και δεν αρέσουν ιδιαίτερα στο κυβερνητικό επιτελείο, που -δυστυχώς- δεν φαίνεται να ξεφεύγει ιδιαίτερα από τη λογική του πολιτικού κόστους ”αλά ελληνικά”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v