Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 17 2011

«Αγανακτισμένοι» και οι εισηγμένοι επιχειρηματίες

«Αγανακτισμένοι» και οι εισηγμένοι επιχειρηματίες
«Πνέει τα μένεα» ο επιχειρηματικός κόσμος εναντίον της κυβέρνησης και κάνει εκκλήσεις προκειμένου (η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, όποια και αν είναι αυτή) να αλλάξει τα πράγματα.

Ενδεικτική η ανοιχτή χθεσινή επιστολή του κ. Κων/νου Πετρόπουλου (προέδρου δύο εισηγμένων εταιριών, της Π. Πετρόπουλος και της Nutriart), ο οποίος -εκφράζοντας τις προσωπικές του απόψεις- καλεί τους κ. Παπανδρέου και Σαμαρά να επιλέξουν τον κ. Στέφανο Μάνο για να κυβερνήσει τη χώρα.

Αλήθεια επίσης είναι πως στο περιθώριο των πρόσφατων τακτικών γενικών συνελεύσεων ουκ ολίγοι βασικοί μέτοχοι εισηγμένων εταιριών έχουν εκδηλώσει -συνήθως off the record για ευνόητους λόγους- την αγανάκτησή τους για το κυβερνητικό έργο, για την αδυναμία περιορισμού της κρατικής σπατάλης αλλά και για την πλήρη αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στο να δοθεί αναπτυξιακή τροχιά στην οικονομία.

Οι εξαγωγείς είναι εξοργισμένοι με τις μεγάλες καθυστερήσεις στις επιστροφές του ΦΠΑ (ενδεικτική η αναφορά του κ. Ευριπίδη Δοντά της εταιρίας Επίλεκτος, ο οποίος αναφερόμενος δημοσίως σε υπουργό της κυβέρνησης είπε πως «δεν υπάρχουν αγανακτισμένοι μόνο έξω στους δρόμους αλλά και μέσα στις επιχειρήσεις»).

Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα από τους εξαγωγείς για τους προμηθευτές των δημοσίων νοσοκομείων, οι οποίοι, έπειτα από κάτι… καραβιές ομόλογα που φορτώθηκαν για τις παραγγελίες έως και το 2009, βλέπουν πως οι νέες καθυστερήσεις των νοσοκομείων ολοένα και ανεβαίνουν!

Ένας μάλιστα εξ αυτών εκτιμά πως αν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα θα γίνουμε… Βουλγαρία, δηλαδή θα έχουν οι προμηθεύτριες εταιρίες βάση στα νοσοκομεία και θα χορηγούν υλικά μόνο αν πληρώνονται τοις μετρητοίς από τους ίδιους τους ασθενείς!

«Εύχομαι στην επόμενη τακτική γενική συνέλευση να έχουν βελτιωθεί τα πράγματα στην ελληνική οικονομία», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΙΔΜΑ κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ, που εξήγγειλε και νέο στόχο μείωσης δαπανών για το 2011, πέρα από εκείνη της διετίας 2009 - 2010.

«Εμείς δεν λειτουργούσαμε… όπως το Δημόσιο και έτσι έπειτα από τρίτη συνεχή χρονιά συνεχών μειώσεων κόστους έχουμε φτάσει μέχρι το κόκαλο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όσο για το πώς αναμένει να εξελιχτούν τα πράγματα στην ελληνική οικονομία, αρκεί να μείνουμε στη δήλωσή του ότι το βάρος του ομίλου για τα επόμενα δύο - τρία χρόνια θα στηριχτεί στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v