Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 14 2004

Παράδειγμα προς μίμηση στο Corporate Governance

Είναι λίγο-πολύ γνωστό ότι ορισμένοι εκ των βασικών μετόχων του ομίλου Marfin έχουν προχωρήσει σε αθρόες αγορές μετοχών της εταιρίας, εκτιμώντας ότι η αποτίμησή της είναι ελκυστική όχι μόνο στα τρέχοντα αλλά και σε υψηλότερα επίπεδα.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τις ανακοινώσεις προς το Χ.Α. και τις σχετικές δηλώσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι ίδιοι έχουν επενδύσει συνολικά ποσό της τάξεως των 20-22 εκατ. ευρώ με αυτό τον τρόπο.

Το ενδιαφέρον από την πλευρά της εταιρικής διακυβέρνησης (που εξακολουθεί να βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο στη χώρα μας) είναι ότι ο κ. Βγενόπουλος δεν αρκέστηκε στην προαναγγελία αγοράς 138.500 μετοχών που έγινε προ ημερών, κάτι που εξαντλούσε τη ”θεσμική υποχρέωσή” του.

Τουναντίον, με τη χθεσινή συγκέντρωση των βασικότερων μετόχων αλλά και την εκτενή ανακοίνωση που ακολούθησε, έσπευσε να προσφέρει το αγγλιστί αποκαλούμενο guidance σε ολόκληρο το μετοχολόγιο, που λόγω μεγάλου αριθμού δεν μπορούσε να προσκληθεί για μία εκ του σύνεγγυς ενημέρωση.

Κι έτσι διασφαλίστηκε ότι θα υπάρξει ισότιμη παροχή της πληροφόρησης για τα θετικότατα αποτελέσματα που αναμένει ο όμιλος στο σύνολο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v