Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 15 2011

Η σύσκεψη για το μέλλον της ΑΤΕ και η τρόικα

Η σύσκεψη για το μέλλον της ΑΤΕ και η τρόικα
Σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Π. Θωμόπουλος και ο διοικητής της ΑΤΕ Θ. Πανταλάκης πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, με θέμα τις κεφαλαιακές ανάγκες της ΑΤΕbank.

Μαθαίνουμε ότι τη σύσκεψη προκάλεσε η διοίκηση της τράπεζας, η οποία είχε απευθύνει το αίτημα στον κ. Βενιζέλο εδώ και καιρό.

Ο κ. Πανταλάκης τους ενημέρωσε για τα κεφάλαια που θα χρειαστεί η ΑΤΕ λόγω της συμμετοχής στο PSI και ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος να τον ενημερώσει, εφόσον μπορεί, για τις ζημίες που θα υποστεί η τράπεζα από τη μελέτη της BlackRock προκειμένου να υπολογιστεί το σύνολο των αναγκών της.

Επίσης, ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να θέσει στην τρόικα το αίτημα για αλλαγή των όρων του Μεσοπρόθεσμου (όπου προβλέπεται ότι η ΑΤΕ και το Τ.Τ. ως κρατικές δεν μπορούν να ενταχθούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), ούτως ώστε να βρεθούν τα κεφάλαια, αλλιώς θα πρέπει το Δημόσιο να τα βρει από άλλη πηγή.

Στη σύσκεψη δεν λήφθηκε καμία απόφαση, τέθηκαν τα θέματα και όλοι αναμένουν προφανώς την τρόικα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v