Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 12 2004

Η διαμάχη για το PC Mag και η ”λεπτομέρεια”

Kάποιοι από εσάς θα πρόσεξαν ίσως την άγρια διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις Αττικές Εκδόσεις και τις Εκδόσεις Λυμπέρη για τα δικαιώματα έκδοσης του (χρυσοφόρου) PC Magazine στην Ελλάδα.

Δικαιώματα που είχε η εταιρία του κ. Λυμπέρη, πλην όμως -ως φαίνεται- οι Αμερικανοί της Ziff Davis αποφάσισαν να τα μεταβιβάσουν στις Αττικές.

Τις λεπτομέρειες αυτής της διαμάχης μπορείτε να τις διαβάσετε σε άλλες σελίδες του euro2day.gr. Εμείς μία παρατήρηση έχουμε να κάνουμε.

Η πρώτη ανακοίνωση της Libecom (της θυγατρικής δηλαδή της εισηγμένης Εκδόσεις Λυμπέρη) δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή στο... ”Daily Fax” (ειδικό έντυπο για τον χώρο των media) και εξ όσων γνωρίζουμε... πουθενά αλλού!!!

Έτσι, στις 8/11, όταν ”έσκασε” η κόντρα με τις Αττικές Εκδόσεις, ψάχναμε να τη βρούμε απλώς διότι την ανέφερε η ανακοίνωση των... Αττικών Εκδόσεων.

Αν δεν κάνουμε όμως λάθος, υπάρχει συγκεκριμένη υποχρέωση των εισηγμένων εταιριών να ενημερώνουν το Χ.Α. για σοβαρά εταιρικά γεγονότα, όπως -υποθέτουμε από την αντίδραση της Λυμπέρης- ήταν και το συγκεκριμένο γεγονός, η ”απώλεια” δηλαδή των δικαιωμάτων του PC Magazine.

Εμείς τέτοια ανακοίνωση δεν είδαμε. Λεπτομέρειες θα πείτε, πλην όμως λεπτομέρειες που έχουν ουσία, θα απαντήσουμε, προσθέτοντας ότι αν οι εισηγμένοι ενημερώνουν το Χ.Α. όπως και όποτε θέλουν, χάνει κάθε αξία η όλη ιστορία των ανακοινώσεων...

Υπάρχουν άραγε πρόστιμα για τέτοιου είδους παραβάσεις;

ΥΓ.: Ναι, η Λυμπέρης εδέησε να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό χθες, 11/11, σχεδόν ταυτόχρονα με τη νέα ανακοίνωση των Αττικών Εκδόσεων για τη πολύπλευρη δικαστική διαμάχη που έχει ξεσπάσει.

ΥΓ.2: Είναι πάντως πρόδηλο, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αττικών Εκδόσεων, ότι μετά την 31η/12/2004 τα δικαιώματα του συγκεκριμένου τίτλου θα ανήκουν σε αυτή. Διότι τότε λήγει η συμφωνία των Αμερικανών με τη Λυμπέρης, η οποία περιλαμβάνει δικαίωμα μη ανανέωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v