Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 19 2011

Intralot: Με τι κεφάλαια θα επενδύσει;

Intralot: Με τι κεφάλαια θα επενδύσει;
Aφού, λοιπόν, φτάσαμε στο σημείο να τίθεται ζήτημα για το κατά πόσον εταιρίες όπως ο ΟΤΕ και η Fourlis θα μπορέσουν να αναχρηματοδοτήσουν τον δανεισμό τους, αφού φτάσαμε να αμφισβητούμε την πιστοληπτική ικανότητα της ΔΕΗ, υπό τον φόβο εξόδου της χώρας από το ευρώ, έχουν ξεκινήσει σχετικές συζητήσεις και γύρω από την Intralot.

Ενδεικτική είναι η πρόσφατη έκθεση της Merrill Lynch που υποβαθμίζει τη μετοχή της Intralot από «buy» (αγορά) σε «underperform» (πορεία χειρότερη από τον μέσο όρο). Το πρώτο που επισημαίνει ο ξένος οίκος είναι πως οι προοπτικές των κερδών του εισηγμένου ομίλου δεν είναι ανοδικές, παρά τους ισχυρισμούς της διοίκησης ότι από το β΄ τρίμηνο του 2010 τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα.

Αντίθετα, η Merrill Lynch προβλέπει για φέτος EBIT 82 εκατ. ευρώ, που θα μειωθεί στα 77 εκατ. ευρώ το 2012 και στα 72 εκατ. ευρώ το 2013.

Πέραν αυτού, όμως, ο ξένος οίκος υποστηρίζει πως «η αναχρηματοδότηση είναι σημαντικός κίνδυνος, που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσα στους επόμενους μήνες. Άλλα αρνητικά στοιχεία είναι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των ελληνικών αρχών εναντίον στελεχών της Intralot, και η πιθανή μείωση των επενδύσεων».

Μάλιστα, ο κίνδυνος για περικοπές των επενδύσεων έρχεται σε μια περίοδο όπου θα «τρέξουν» σημαντικά projects στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών, όπως το ΞΥΣΤΟ και τα Videolotto, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία. Πώς, όμως, θα χρηματοδοτηθούν αυτά τα επενδυτικά σχέδια; Με ποια κεφάλαια, αναρωτιέται η Merrill Lynch.

ΥΓ.: Η διοίκηση της Intralot ανέφερε πως εξετάζει την πιθανότητα να εκδώσει ένα μεγάλου επιτοκίου ομόλογο προκειμένου να υποκαταστήσει το μετατρέψιμο ομολογιακό όταν αυτό λήξει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v