Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 23 2012

Εισηγμένες με… ελληνική σημαία και short selling!

Εισηγμένες με… ελληνική σημαία και short selling!
Βλέποντας την τελευταία διαφήμιση της Ηλεκτρονικής στην τηλεόραση, εύκολα ξεχωρίζει κάποιος την ελληνική σημαία στην «μπουλντόζα» που παριστάνει την εταιρεία και σαρώνει τις τιμές.

«Είμαστε ελληνική εταιρεία, θέλουμε να το προβάλλουμε αυτό, αλλά δεν θέλουμε να περάσουμε την εικόνα μιας επιχείρησης που οι πελάτες της θα πρέπει να την προτιμήσουν μόνο λόγω της ελληνικής υπηκοότητας των ιδιοκτητών της. Σκοπός είναι να μας προτιμήσουν οι πελάτες λόγω των τιμών και της εξυπηρέτησης που προσφέρουμε». Αυτό είχε δηλώσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Γιάννης Στρούτσης στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης του Δεκεμβρίου.

Σε καιρούς παροιμιώδους κρίσης, πολλοί είναι εκείνοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι αλλά και οι επαγγελματικοί φορείς που θέλουν να στρέψουν τη ζήτηση προς τα εγχωρίως παραγόμενα προϊόντα, κατ’ αρχάς, και στο ελληνικό εισαγωγικό εμπόριο στη συνέχεια.

Η Ηλεκτρονική, βέβαια, δεν είναι η μόνη εταιρεία που θέλει να προβάλει την ελληνική της ταυτότητα. Ενδεικτική είναι η παλαιότερη δήλωση του προέδρου της Sprider Αθανάσιου Χατζηιωάννου πως καλό είναι το εμπόριο ενδυμάτων να παραμείνει σε ελληνικά χέρια.

Προς την ίδια κατεύθυνση ήταν και το περιεχόμενο των δηλώσεων του βασικού μετόχου και προέδρου της ομώνυμης εισηγμένης Γιώργου Δημητρίου, μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται στη χονδρική αγορά ηλεκτρικών συσκευών.


Συνέχεια στην απαγόρευση του short selling

Στο τέλος της εβδομάδας λήγει η... πολλοστή παράταση απαγόρευσης των ανοιχτών πωλήσεων και περίπου με σιγουριά μπορούμε να φανταστούμε ότι θα ανακοινωθεί συνέχιση της απαγόρευσης του short selling.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συνεννοείται εσχάτως για το θέμα αυτό με την ESMA αλλά και με τις εποπτικές αρχές της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας. Καμιά από τις παραπάνω χώρες δεν έχει προχωρήσει σε άρση της απαγόρευσης, παρότι οι δύο τελευταίες είχαν αρχικώς εκδηλώσει σχετική πρόθεση.

Η παραπάνω (μη) εξέλιξη, σε συνδυασμό με το εγχώριο -καθόλου βελτιωμένο- κλίμα, οδηγεί εύκολα στο παραπάνω συμπέρασμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v