Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 25 2012

Σφηνάκια για Αμοιβαία, Μπήτρο και quiz με εκδότη

Σφηνάκια για Αμοιβαία, Μπήτρο και quiz με εκδότη
BIG Solar - Μπήτρος: Έξυπνη η τηλεοπτική διαφήμιση (και αυτή με ποδοσφαιρικές αναφορές, όπως οι αντίστοιχες της Cosmote και της WIND) της εταιρείας ανάπτυξης και διαχείρισης φωτοβολταϊκών συστημάτων BIG Solar.

Η εταιρεία ελέγχεται μετοχικά από την οικογένεια Μπήτρου (βασική μέτοχος της ομώνυμης εισηγμένης εταιρείας συμμετοχών) και σημειώνει σαφώς ικανοποιητικές οικονομικές επιδόσεις.

ΥΓ.: Στις παλιές καλές χρηματιστηριακές αγορές, κάποιοι θα αναρωτιούνταν για το αν και πότε η BIG Solar θα έμπαινε υπό την ομπρέλα του εισηγμένου ομίλου…


Α/Κ: Τα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για το ύψος του ενεργητικού των αμοιβαίων κεφαλαίων μιλούν από μόνα τους για την κρίση που επικρατεί στον κλάδο και ερμηνεύουν τις μνημονιακές πολιτικές (περικοπές αποδοχών, μετατάξεις εργαζομένων σε άλλες θέσεις στον όμιλο κ.λπ.) που εφαρμόζουν οι μητρικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες στις ΑΕΔΑΚ.

Δεν είναι μόνο πως το 2011 υπήρξε μείωση κατά 34,75%, με αποτέλεσμα το συνολικό ενεργητικό της ελληνικής αγοράς να υποχωρήσει στα 5,23 δισ. ευρώ.

Από μια πρόχειρη επεξεργασία των στοιχείων, προκύπτει πως κάθε ένα από τα 310 προσφερόμενα αμοιβαία κεφάλαια έχει κατά μέσο όρο ενεργητικό μόλις 16,86 εκατ. ευρώ.

Ή ακόμη ότι σε κάθε μία από τις 22 ΑΕΔΑΚ αντιστοιχεί κατά μέσο όρο χαρτοφυλάκιο μόλις 209,2 εκατ. ευρώ.

Και ότι τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, καθώς οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου ελέγχουν κάτι παραπάνω από το 60% της συνολικής αγοράς.


QUIZ: Την υποβολή αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, γνωστή εταιρεία περιοδικών εκδόσεων.

Ακούμε ότι μόνο τις τελευταίες ημέρες έχουν σφραγιστεί από προμηθευτές αρκετές επιταγές, ωθώντας τον «λαμπερό» ιδιοκτήτη της στην απόφαση να βάλει τώρα που μπορεί… πάγο.

Οι πιστώτριες τράπεζες της εταιρείας, πάντως, είναι έτοιμες να κάνουν ακόμη και… πατινάζ στον πάγο για να σώσουν ό,τι σώζεται…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v