Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 5 2012

Revoil: Καλά αποτελέσματα, αλλά…

Revoil: Καλά αποτελέσματα, αλλά…
Με έντονο σκεπτικισμό υποδέχτηκαν το 2012 οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, οι οποίες, έπειτα από διψήφιο ποσοστό πτώσης το 2011 (και το επίσης σημαντικά πτωτικό 2010), αναμένουν και για φέτος νέα υποχώρηση της ζήτησης.

Οι πελάτες περιορίζουν τις μετακινήσεις τους, μειώνουν τις ώρες θέρμανσης στα σπίτια τους και, επίσης, ας μην ξεχνάμε πως επέστρεψαν τις πινακίδες κυκλοφορίας για κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα.

Από τις εισηγμένες εταιρείες του κλάδου, η Revoil (η πρώτη που εξέδωσε αποτελέσματα για το 2011) έκλεισε την προηγούμενη χρονιά με καθαρά κέρδη λίγο ανώτερα του 1 εκατ. ευρώ και με θετικές ταμειακές ροές γύρω στα 7 εκατ. ευρώ. Αν σε όλα αυτά συνεκτιμηθεί και η σαφής βελτίωση του μεριδίου αγοράς της, τότε αναμφίβολα το 2011 υπήρξε πολύ επιτυχημένη χρονιά, όταν σε πολλούς παίκτες του ανταγωνισμού... έρρεε αίμα.

Με βάση την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 10,5 εκατ. ευρώ, το P/E της μετοχής ανέρχεται σε οριακά διψήφιο επίπεδο, ο δείκτης τιμής προς λογιστική αξία (P/BV) υπολείπεται του 50% και η μερισματική απόδοση είναι μηδενική, μετά την πρόταση του Δ.Σ. της εισηγμένης να μη διανείμει μέρισμα στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση.

Η Revoil, λοιπόν, ξεκινά μια δυσκολότερη χρονιά τόσο στην εμπορία πετρελαιοειδών όσο και στην άλλη δραστηριότητά της, τη ναυτιλία, με τη ναυλαγορά να βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Από την άλλη πλευρά, δύο είναι τα θετικά στοιχεία για την εισηγμένη: η νέα χρονιά ξεκίνησε με 49 επιπλέον σημεία πώλησης (συνεργαζόμενα πρατήρια) και με τα δύο πλοία της ενοικιασμένα, έστω και σε χαμηλότερα ενοίκια σε σχέση με πέρυσι. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v