Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 18 2002

Η επιστροφή των μικρών

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα πλήρους απουσίας από τα χρηματιστηριακά δρώμενα, οι μικροεπενδυτές φαίνεται να επιστρέφουν στους κόλπους της Σοφοκλέους. Στις συνεδριάσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής, δραστηριοποιήθηκαν έντονα μικρές χρηματιστηριακές εταιρείες που ασχολούνται περισσότερο με το retail.

Δεν πρόκειται πάντως για νέους επενδυτές, αλλά για παλιότερους traders, οι οποίοι επιχειρούν μέσα σ΄’ ένα ευνοϊκό περιβάλλον να βγάλουν κάποια από τα σπασμένα.



Όπως χαρακτηριστικά σημείωναν brokers μικρών ΑΧΕ ”οι περισσότεροι έρχονται και έχουν την απαίτηση να παίξουν με πίστωση”.

Με δεδομένο ότι οι αγορές του ΤΑΠ - ΟΤΕ σταμάτησαν και μέ άγνωστες τις προθέσεις των αμερικανικών funds που δραστηριοποιήθηκαν αυτές τις ημέρες στην Σοφοκλέους, σημασία για την τάση της αγοράς θα έχει από εδώ και πέρα το αν οι μικροεπενδυτές θα είναι υπεραγορασμένοι ή όχι και ποιά θα είναι συνολικά τα πιστωτικά τους υπόλοιπα.

Τουλάχιστον για την βραχυχρόνια τάση της αγοράς και εφόσον δεν συνεχιστούν οι επιθετικές αγορές μετοχών από τα ”μεγάλα πορτοφόλια”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v