Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 30 2012

ΖΑΜΠΑ: Δύο κινήσεις που σηκώνουν κουβέντα…

ΖΑΜΠΑ: Δύο κινήσεις που σηκώνουν κουβέντα…
Αυτά καθεαυτά τα αποτελέσματα της ΖΑΜΠΑ ούτε προκάλεσαν, αλλά ούτε και θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια έκπληξη: Περιορισμένη δραστηριότητα (τζίρος 1,17 εκατ. έναντι 1,44 εκατ. ευρώ) σε μια πτωτική εγχώρια αγορά (κλιματιστικά) και κέρδη 74 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 221 χιλ. ευρώ, λόγω και της πολιτικής περικοπής κόστους.

Άλλα στοιχεία όμως των λογιστικών καταστάσεων παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον.

Όπως για παράδειγμα η περυσινή κίνηση της διοίκησης να αποσύρει από τις τράπεζες ποσό γύρω στα 7 εκατ. ευρώ (περιορίζοντας το ταμείο στα 5,36 εκατ. ευρώ) για να αγοραστούν ομόλογα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κουπονιού 5,375% που λήγουν τον Δεκέμβριο του 2012.

Και επιπλέον, η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας να προτείνει στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση τη διανομή μερίσματος 0,27 ευρώ (τετραπλάσιο περίπου των κερδών ανά μετοχή).

Να θυμίσουμε πως πέρυσι η αρχική πρόθεση της διοίκησης ήταν να μη διανεμηθεί μέρισμα, ωστόσο μετά από αίτημα των μετόχων μειοψηφίας δόθηκε 0,25 ευρώ ανά μετοχή.

ΥΓ.: Μόνο το καθαρό ταμείο της εισηγμένης στις 31/12/2011 (5,36 εκατ. ευρώ) υπερβαίνει την τρέχουσα κεφαλαιοποίησή της στο ταμπλό του Χ.Α. (4,6 εκατ. ευρώ). Πέρα από τα 7 εκατ. ευρώ ομολόγων της ΕΤΕπ αλλά και από την ακίνητη περιουσία που διαθέτει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v