Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 25 2012

ΑΣΤΑΚ: Τα μειωμένα κέρδη και η ανατίμηση ομολόγων

ΑΣΤΑΚ: Τα μειωμένα κέρδη και η ανατίμηση ομολόγων
Μειωμένα καθαρά κέρδη ανακοίνωσε για το πρώτο φετινό τρίμηνο η Alpha Αστικά Ακίνητα -756 χιλ. έναντι 954 χιλ. ευρώ- λόγω της πτώσης των εσόδων από ενοίκια, αλλά και από συμβουλευτικές υπηρεσίες (μειωμένος όγκος στεγαστικών δανείων κ.λπ.).

Αξιοσημείωτο είναι βέβαια το γεγονός πως τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατ. ευρώ (από τα 108 στα 109,2 εκατ. ευρώ), περισσότερο δηλαδή από το ύψος των κερδών.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «τα διαθέσιμα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία» αποτιμήθηκαν περισσότερο (ανατιμήθηκαν) κατά 1,02 εκατ. ευρώ, γεγονός που συνέβαλε στην αύξηση των ιδίων κεφαλαίων, χωρίς αυτό να περάσει από την κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσεως (άρα χωρίς να επηρεάσει ανοδικά τα κέρδη).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ομόλογα με εκδότη τον όμιλο της Alpha, που είχαν αγοραστεί τον Ιούνιο του 2011 προς 23 εκατ. ευρώ και λόγω της γενικότερης κατάστασης στην ελληνική οικονομία είχαν αποτιμηθεί πολύ λιγότερο στο τέλος της περυσινής χρονιάς.
 
Τα ομόλογα αυτά λήγουν τον Σεπτέμβριο του 2013 και αν δεν συμβεί κανένα σοβαρό «ατύχημα» στην ελληνική οικονομία και στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα όλα δείχνουν πως με την πάροδο του χρόνου η Alpha Αστικά Ακίνητα θα ανακτήσει σταδιακά το σύνολο της περυσινής υποαξίας που ενέγραψε στις λογιστικές της καταστάσεις.

ΥΓ.: Η μετοχή της εισηγμένης είναι διαπραγματεύσιμη ήδη ελαφρά χαμηλότερα από τη λογιστική της αξία κατά την 31η/3/2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v