Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 15 2012

Ο Ράπανος και οι βολές στο πολιτικό σύστημα

Ο Ράπανος και οι βολές στο πολιτικό σύστημα
Εξόχως μεστή ήταν η χθεσινή ομιλία του προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Β. Ράπανου, στην τακτική γενική συνέλευση.

Ο κ. Ράπανος δεν περιορίστηκε μόνο στο να παραθέσει τον σημαντικό ρόλο του τραπεζικού συστήματος και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά στη χρηματοδότηση των τραπεζών από το Δημόσιο μέσω εγγυήσεων, αλλά προχώρησε και σε πολιτικές επισημάνσεις.
 
Σημείωσε ότι, αν και η χώρα ζει μια πρωτόγνωρη γενικευμένη κρίση, συχνά στον δημόσιο διάλογο δίνεται η εντύπωση ότι δεν έχει κατανοηθεί το βάθος και η έκτασή της.

Γι' αυτό, όπως τόνισε, και οι προτάσεις που διατυπώνονται για έξοδο από την κρίση επικεντρώνονται όχι στο πώς θα γίνει η δημοσιονομική προσαρμογή, με πιο αποτελεσματικό και κοινωνικά δίκαιο τρόπο και στο πώς θα ανασυγκροτηθεί και θα ενισχυθεί ο παραγωγικός ιστός της χώρας, αλλά στο πώς θα αποσπάσουμε τελικά και άλλα δανεικά (ή και χάρισμα δανείων) από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤ σημείωσε ότι με απλουστευτικές και λαϊκίστικες διακηρύξεις δεν λύνονται τα προβλήματα.

Απαιτούνται, όπως υπογράμμισε, κατανόηση των αιτίων της κρίσης, αναγνώριση της πραγματικότητας, επιστημονικός σχεδιασμός και στοχοθεσία, επιμονή και εμμονή στους στόχους και θάρρος για τη λήψη και την υλοποίηση των αναγκαίων αποφάσεων.

Ακούει κανείς;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v