Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 3 2012

Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγαν και οι ταρίφες!

Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγαν και οι ταρίφες!
Είναι που είναι αρνητικό το επενδυτικό κλίμα λόγω υψηλού country risk, έρχεται οσονούπω και η απόφαση του ΥΠΕΚΑ για τις ταρίφες στα φωτοβολταϊκά να το αποτελειώσει.

Όπως έλεγε στο Euro2day.gr επενδυτής του κλάδου, από τους πλέον σοβαρούς, βρισκόταν σε συνεννοήσεις με μεγάλη ξένη εταιρεία για την πραγματοποίηση επένδυσης στην Ελλάδα, της τάξης των 50 εκατ. δολαρίων.

Από τις παραμονές των εκλογών, οι ξένοι διαμήνυσαν ότι θα καθυστερήσουν την επενδυτική απόφαση, έως ότου σταθεροποιηθεί το πολιτικό κλίμα. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα επαπειλούμενα μέτρα, δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι η απάντησή τους θα είναι αρνητική.

Είναι κοινός τόπος να επαναλαμβάνει κανείς αυτό που λένε όλοι, ότι δηλαδή για να γίνουν επενδύσεις τα μόνα που απαιτούνται εκ μέρους του Δημοσίου, σε όλες τις μορφές του, είναι σοβαρότητα, αξιοπιστία και πολιτική σταθερότητα.

Τώρα, το τι προσφέρει το ελληνικό δημόσιο στους επενδυτές καλύτερα να μην το συζητάμε.

Ποια πολιτική σταθερότητα όταν 3 πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να κυβερνήσουν για να σώσουν υποτίθεται τη χώρα, αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι κομματικές τους δεσμεύσεις; Ποια αξιοπιστία όταν επενδύεις έχοντας υπόψη σου ένα πλαίσιο το οποίο αλλάζει συνεχώς; Ποια σοβαρότητα όταν ο κάθε πολιτικός νομίζει ότι η ζωή ξεκίνησε από τη στιγμή όπου κάθισε στην υπουργική καρέκλα;

Και μια που λόγω επικαιρότητας μιλάμε για τα φωτοβολταϊκά, οι παραγωγοί είναι απλήρωτοι 5 μήνες, από τον Φεβρουάριο και μετά, ενώ πληρώνουν δόσεις δανείων, ΦΠΑ κι έξοδα λειτουργίας.

Τόσο καλά...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v